Artista Dana Cojbuc expune la Galeria Art Now Projects din Geneva

Cu sprijinul Institutului Cultural Român, prin Direcția Relații Internaționale, artista Dana Cojbuc va expune la Galeria Art Now Projects din Geneva lucrări din seria „Yggdrasil“ (2020-2021), în perioada 6 aprilie – 20 mai 2024. În cadrul vernisajului, sâmbătă, 6 aprilie 2024, la ora 17:00, va avea loc și un performance. Artista expune în Elveția la invitația curatoarei Charlotte Debraine-Molina, responsabila artistică a Fundației Salomon din Anecy, Franța.

Performance-ul va consta în continuarea unei opere deja prezente în expoziție, o fotografie, prelungită prin desen de manieră realistă, un joc al trecutului cu prezentul. În timpul performance-ului, opera va fi prelungită prin desen direct pe peretele galeriei ca și cum imaginea reia gestul naturii care este în continuă expansiune.

În cadrul aceluiași proiect, galeria organizează sâmbătă, 13 aprilie 2024, de la ora 17:00, o prelegere susținută de Frédéric Elkaïm, având ca temă Peisaje și animale fantastice în istoria artei, intitulată „Paysage et animaux fantastiques à travers l’Histoire de l’art“, iar sâmbătă, 18 mai 2024, de la ora 16:00, este programat finisajul expoziției, în prezența artistei.

Absolventă a Universității de Artă din București – secția de fotografie și video, și a Universității Pantheion – secția de comunicare și mass-media din Atena, Dana Cojbuc face primele ei experimente artistice în fotografie. După numeroase căutări în diferite tehnici și materiale, între sculptură, pictură, desen, video, cele mai recente experiențe artistice ale sale combină fotografie și desen. Lucrările sale exercită o trecere subtilă între realitate și lumea sa interioară, o trecere către un discurs oniric cu seria „Poveste de iarnă“ (2018-2019), sau o mitologie a naturii cu seria „Yggdrasil” (2020-2021). Este un spirit european care acumulează studii, burse și rezidențe artistice în Grecia, Germania, Austria, România, Slovacia, Finlanda, Norvegia și Franța, practică jurnalismul, coordonează proiecte artistice europene, încercând în același timp să construiască o operă fotografică. Expune în Sunnhorland Museum (Norvegia), în cadrul trienalei de fotografie Backlight (Finlanda), Festivalul Circulations (Paris), Festivalul ManifestO (Toulouse). În 2022, a pregătit două publicații: o carte pentru copii inspirată de seria „Poveste de iarnă” și o carte sau publicație inspirată de seria „Yggdrasil”. A participat, în cadrul Festivalului Confrontations de la Gex, în cadrul evenimentului „Rencontres photographiques du 10eme“ în Paris, în spațiul experimental Le Leurre Granville, în European House of Photography din Bratislava în 2022, în Belgia și Franța, în 2023. Artista este reprezentată de Galeria Catherine Putman în Franța și Galeria Punctum în Elveția. http://www.danacojbuc.net/ 

Art Now projects este reprezentat de cei doi parteneri ai săi care împărtășesc aceeași pasiune pentru artă și dorința de a întreprinde afaceri împreună – Frédéric Elkaïm și Franck Landauer. Cei doi „F” au fondat proiectul Art Now în 2021 pentru a produce împreună evenimente artistice. Galeria Art Now Projects oferă un loc pentru expoziții și, în același timp, găzduiește și întâlniri cu artiști, cursuri de artă, spectacole, ateliere și orice altă activitate experimentală pentru o mai bună cunoaștere a artei.

https://artnowprojects.com/