Primul eveniment cu public din acest an este dedicat de ICR Londra copiilor!
Vă așteptăm sâmbătă, 29 mai, de la ora 11.00, să sărbătorim împreună Ziua Copilului, alături de ES Laura Popescu, ambasadorul României la Londra, autoarea Marina Debattista, care va citi din „Dejunul unei frunze’’ și va invita copiii să creeze jocuri de cuvinte haioase și cu artistul Vinicius Leș, care va aduce o roată a olarului pentru a lucra cu cei mici în cadrul unui atelier de olărit și ceramică.
Vârsta recomandată este 5-12 ani, iar numărul de locuri este limitat. Vă rugăm să rezervați doar dacă sunteți siguri că veți ajunge la www.eventbrite.com. Data: sâmbătă, 29 mai, 11.00-12.30. Loc: 1 Belgrave Square, SW1X8PH, Londra.
Tot în aceeași zi vă invităm să urmăriți online:
- - de la ora 17.00: filmul „Istoria instrumentelor de măsurat timpul”, realizat de specialiștii Muzeului Ceasului „Nicolae Simache” din Ploiești în colaborare cu experți din domeniul orologeriei. Materialul prezintă istoria instrumentelor de măsurare a timpului, exemplificată cu obiecte din patrimoniul muzeului, precum și referințe despre clădirea care adăpostește colecția de ceasuri. Difuzare pe canalele online (pagina de FaceBook și canalul YouTube ale ICR Londra), disponibil până la 1 iulie 2021.
- - de la ora 19.00: spectacolul pentru copii „Erus și Valea Iubirii” (musical), adaptare după cartea omonimă de Alec Blenche, în parteneriat cu Opera Comică pentru Copii. Spectacolul va fi disponibil gratuit, în Marea Britanie, până la 1 iunie 2021 (inclusiv). Dramatizare, versuri și regie: Ana Crăciun Lambru | Muzică: Damian Vlad | Scenografie: Vladimir Turturică. Mișcare scenică și coregrafie: Theodora Munteanu.
Link spectacol: https://app.operacomica.ro/programs/erus-si-valea-iubirii
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Marina Debattista este doctor în fizică și susține cursuri de popularizare a științei în cadrul Universității Oxford din Marea Britanie. În același timp, este pasionată de literatura ca joc de cuvinte (traduce cu plăcere din Lewis Carroll), dar și de cartea ca obiect fizic (concepe cărți de colecție, lucrate și legate manual).
“Marina Debattista ne amuză (și se amuză) ca un cititor în stele, cu capul în nori și inima în poezie, imaginând un univers vorbitor, ritmat și plăsmuit cu animale fabuloase. Rețeta ei, plină de cuvinte care se joacă, te poartă în galop pe Șaua literaturii pentru a cutreiera o lume în care parcă bate vânt ba de Nina Cassian, ba de Arghezi, Harry Nilsson sau folclorul copiilor.“ (Lila Passima)
Vinicius Leș este artist ceramist și pictor stabilit la Londra din 2011, unde este profesor de ceramică și arte plastice într-un atelier deschis publicului. Originar din Baia Mare, Vinicius face parte din a doua generație de artiști a familiei Leș. De-a lungul timpului, a expus atât în țară, cât și în străinătate și s-a specializat în lucrul cu persoane cu nevoi speciale, pe care le ajută să-și găsească o voce prin ceramică și artă.