Zilele Italo-Române de Oncologie Comparată, la Accademia di Romania

Institutul Cultural Român, Forumul Mediteranean de Oncologie Comparată, Forumul Național de Oncologie Comparată, Centrul de Referință pentru Oncologie Veterinară și Comparative, Academia Română - Departamentul de Medicina comparată anunţă, în perioada 19-20 mai 2014, Zilele Italo-Române de Oncologie Comparată. Evenimentul va avea loc la Accademia di Romania, în Sala de Conferinţe, Piazza José de San Martin 1.
În ultimul deceniu a apărut și s-a promovat cooperarea științifică în domeniul oncologiei între Centrul de Referință pentru Oncologie Veterinară și Comparată (CEROVEC), cu sediul în Genova, și mediul academic românesc.

Sinergia dintre cele două părți a dus, de-a lungul anilor, la dezvoltarea de acorduri importante şi a făcut posibilă participarea CEROVEC în proiecte comune de cercetare, articole științifice, precum și organizarea de dezbateri și conferințe cu caracter internațional în vederea încurajării dezbaterilor științifice cu privire la problemele de interes între cele două țări.

În acest context, CEROVEC organizează, în colaborare cu Accademia di Romania in Roma şi cu susţinerea Institutului Cultural Român, două zile de conferințe, 19 și 20 mai 2014, în cursul cărora vor fi abordate probleme de interes comun în domeniul oncologiei, explorării domeniilor de diagnostic, epidemiologie, cercetării clinice şi ştiinţifice.

Evenimentul își propune să promoveze întâlnirea între instituții, italiene și române, precum și între reprezentanți ai universităților implicate în domeniul oncologic, cu o atenție deosebită la comparația între medicina umană și veterinară.