VIENA. Concert de jazz cu formația MIK Trio, înfiinţată de basistul român Michael Acker, prezentat publicului austriac

Trio-ul de jazz MIK Trio, înfiinţat de basistul român Michael Acker, va concerta online duminică, 7 martie, ora 20.30. Vizionarea este gratuită, fiind disponibilădisponibilă pe pagina clubului de jazz Porgy&Bess prin live stream doar la ora respectivă. ICR Viena este partener de comunicare al proiectului.

MIK Trio - un trio de jazz recent înființat, cu o componenţă neobișnuită formată din două chitare bas (Michael Acker, Robin Gadermaier) și tobe (Matheus Jardim), reuneşte muzicieni din medii foarte diferite.Acest lucru face ca cercetarea noilor spectre de sunet să fie o cerință de bază pentru a completa lipsa instrumentelor obișnuite, cum ar fi chitarele sau instrumentele de suflat.

Michael Acker este unul dintre cei mai inventivi și activi muzicieni din scena românească de jazz și soul. A descoperit basul la varsta de 17 ani, iar interesul pentru stilul funk s-a concretizat aproape imediat în linii și armonizări complexe, exprimate în primul rând prin activitatea sa vastă pe scenele mari ale țării. Tehnica i s-a format și a evoluat într-un ritm alert, de-a lungul anilor, iar muzica lui s-a dezvoltat în multe direcții, de la swing până la r’n’b, și chiar house sau downbeat, fiind cântată în cele mai diverse formule, împreună cu muzicieni autohtoni și internaționali, pe scene din țară și străinătate. El se afirmă atât printr-o tehnică impresionantă, liniile de bas caracteristice, cât și prin balansul specific adus ansamblului și compozițiilor proprii. În prezent, Michael Acker s-a stabilit la Viena, înfiinţând formaţiaMIK Trio.