VENEȚIA. Săptămâna colindelor românești

Colinde interpretate de coruri celebre din România sunt difuzate pe rețelele de socializare ale IRCCU Veneția, în perioada 24-28 decembrie 2020. Înregistrările au avut loc în biserica ortodoxă cu hramul Tuturor Sfinților din Bistra Mureșului, în cadrul ediției 2019 a Festivalului Internațional de Colinde „Astăzi S-a născut Hristos”, care s-a desfășurat în localitatea Bistra Mureșului de pe Valea Mureșului Superior. Festivalul a fost organizat de Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia in colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Mureş, Primăria Comunei Deda, Parohia Ortodoxă, Centrul Cultural Catehetic „Sfântul Pantelimon", Şcoala Gimnazială din Bistra Mureşului și Biblioteca Municipală „Petru Maior" Reghin.

Program:

24 decembrie: Vin colindătorii, interpretat de Ansamblul „Crenguța de brad” din Reghin;

25 decembrie: Ziurel de ziuă, interpretat de Corala Academică Bucovina, dirijor Emil Forfotă;

26 decembrie: Hristos se naște, Domnul coboară, interpretat de Corala Andrei Mureşanu din Bistriţa, dirijor Cornel Pop;

27 decembrie: Trei păstori, interpretat de Corul Harisma din Deda Bistra, dirijor Silvia Andone

28 decembrie: Florile Dalbe, interpretat de Corul Ecclesia din Dorna Cândrenilor, condus de părintele dirijor Gabriel Gheorghiţă Doroftiese

Selecțiile din repertoriul formațiilor ce au evoluat în cadrul Festivalului de Colinde „Astăzi s-a născut Hristos”, organizat de parohia Bistra Mureșului și parohul acesteia, parintele ic.strav. Sergiu Andone din Protopopiatul Ortodox Reghin, au fost puse la dispoziția Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică din Veneția cu binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Irineu, Arhiepiscop Ortodox de Alba Iulia, căruia reprezentanța ICR îi mulțumește.