TEL AVIV. Expoziția retrospectivă „Mijloace de expresie” de Cristina Weiss

Vernisajul expoziției, în limbile ebraică și română, va avea loc în data de 17 august, de la ora 18:00, la sediul ICR Tel Aviv și va fi transmis prin live streaming pe pagina  Facebook a instituției.

Prin colaje realizate prin broderie, Cristina Weiss își ilustrează crezul artistic: „În fiecare cusătură introduc dorințele și rugăciunile mele. În zilele noastre, totul se salvează în cloud, așa că mă întreb, își va aminti cloud-ul? Broderia este cloud-ul meu privat, un fel de voință și testament pentru mediul apropiat.”

Participanți:

 artista Cristina Weiss

 Benno Friedel – scenograf și artist plastic

 Cleopatra Lorințiu – director adjunct al ICR Tel Aviv.

Născută la București, Cristina Weiss a studiat din copilărie baletul și a performat la teatrul de operă din Galați. În 1965 a făcut alyiah în Israel alături de soțul ei, Harry Weiss, cunoscut pictor și scenograf. În același an a fost acceptată la Opera Națională Israeliană cu care a colaborat până la retragerea din activitate. În 1974 a studiat pictura și sculptura la Institutul Avni, sub îndrumarea artiștilor Moshe Sternschuss și Yehezkel Streichman. În creația sa artistică este profund inspirată de Streichman, Howard Hodgkin și de pictorul român Ion Țuculescu.

Expoziția este deschisă în perioada 17.08-17.09.2021, la sediul ICR Tel Aviv (b-dul Shaul Hamelech nr. 8, etaj 6, Beit Amot Mishpat), de luni până joi între orele 09:00 - 17:00, vineri între orele 09:00 – 14:00, precum și în timpul evenimentelor organizate la sediu în această perioadă.