TEL AVIV. Amikam Kimelman, fondatorul „Jaffa Jazz”, în dialog cu interpreții Cătălin Milea și Emil Bîzgă

Programul „Cafeneaua Românească”, inițiat de ICR Tel Aviv, continuă marți, 17 noiembrie 2020, de la ora 18:30, cu evenimentul „All that (Jaffa) Jazz”, o discuție în limba engleză transmisă prin live streaming pe pagina de Facebook a ICR Tel Aviv, care îi va avea ca invitați pe Amikam Kimelman, personalitate marcantă a culturii israeliene, fondatorul și directorul artistic al Festivalului Internațional „Jaffa Jazz”, alături de muzicieni care au reprezentat România la Festival: Cătălin Milea (saxofon) și Emil Bîzgă (trompetă).

Moderată de directorul ICR Tel Aviv, discuția va aborda subiecte precum: soarta muzicii de jazz în aceste vremuri de restriște și în perioadele care urmează, ediția 2020 a Festivalului Internațional „Jaffa Jazz”, edițiile precedente ale acestui eveniment și participările românești la Festival, precum și proiectele culturale de viitor ale muzicienilor din cele două țări. Toate acestea vor fi presărate cu inserții video surprinzând momente inedite din istoria Festivalului.

Festivalul Internațional „Jaffa Jazz”,reprezintă o sărbătoare a multiculturalismului și a promovării păcii prin intermediul muzicii. Yaffo, partea de sud a orașului Tel Aviv, care găzduiește, de regulă, acest festival, este un nucleu al promovării coexistenței pașnice între locuitorii aparținând diverselor confesiuni religioase și cu ascendente culturale dintre cele mai diverse.