Teatru din România pentru comunităţile româneşti din Germania

Spectacolele Podu', în regia lui Horaţiu Mălăele şi Fii cuminte, Cristofor!, în regia Dianei Lupescu vor fi prezentate în Germania în luna septembrie, cu sprijinul Institutului Cultural Român, prin Direcţia Români din Afara Ţării.
Spectacolul cu piesa Fii cuminte, Cristofor! de Aurel Baranga, o producţie a Teatrului „George Ciprian" din Buzău, va fi prezentat la München pe 9 septembrie, în cadrul Zilelor Culturii Române la München. Manifestarea, devenită deja tradiţională în capitala Bavariei, este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Culturii şi Tradiţiilor Româneşti din München. Fii cuminte, Cristofor!, comedie-farsă despre căsnicie şi fericire, îi are în distribuție pe Silviu Biriş, Tania Popa, Magda Catone, Cristian Nicolaie. Scenografia îi apartine Adrianei Raicu.
Reprezentaţii cu spectacolul Podu', în regia lui Horaţiu Mălăele, după piesa Podul sinucigaşilor de Paul Ioachim, vor avea loc pe 17 septembrie la Frankfurt şi pe 19 septembrie la Kӧln. Reprezentaţiile sunt organizate de Centrul Cultural Român din Kӧln, cu sprijinul ICR. Distribuţia: Horaţiu Mălăele, George Ivaşcu şi Aylin Cadîr. Trei destine, trei poveşti de viaţă, trei tipologii umane general valabile îşi dau mâna în piesa lui Paul Ioachim, pentru a o lua de la capăt, supravieţuind prin „sinucidere".

Proiectele fac parte dintr-o serie prin care ICR își propune promovarea dramaturgiei românești în rândul comunităţilor de români din lume.