Spectacol inaugural susţinut de ansamblul Virtuozii Gorjului la « Insolite Roumanie »

În cadrul programului « Insolite Roumanie », organizat de Asociaţia Balkan-Transit din Franţa, Institutul Cultural Român susţine în perioada 6-7 mai 2008 spectacolul inaugural, precum şi atelierele de dans folcloric oferite la Caen de ansamblul de instrumentişti şi dansatori „Virtuozii Gorjului" din Târgu-Jiu.

Miercuri, 7 mai, ansamblul va susţine, la Muzeul de Arte Frumoase al oraşului Caen, spectacolul de la festivitatea de inaugurarea oficială a seriei de evenimente reunite sub genericul „Insolite Roumanie". Publicul va include oficialităţile oraşului şi reprezentanţi ai instituţiilor de cultură franceze.

Marţi, 6 mai, la Memorialul Păcii, „Virtuozii Gorjului" vor face demonstraţii de dans tradiţional, în cadrul a patru ateliere, urmate, la sfârşitul zilei, de un spectacol de dans şi muzică tradiţionale româneşti.

Festivalul « Insolite Roumanie », ediţia a V-a a Primăverii Balcanice, se desfăşoară în Franţa, în perioada 26 aprilie – 11 iunie 2008, în peste 40 de localităţi din regiunea Normandia. Programul cuprinde spectacole de teatru şi dans, conferinţe dedicate României, lansări de carte românească, expozitii şi concerte. Festivalul este organizat de Asociaţia Balkan-Transit în parteneriat cu Institutul Francez din Bucureşti şi Institutul Cultural Român, în colaborare cu Fundaţia Culturală Proiect DCM, cu sprijinul financiar al Administraţiei Fondului Cultural Naţional.


Contact media : Serviciul de presă al ICR, tel. 031 7100 625, email : biroul.presa @ icr.ro