Simpozionul Remembering 1918 dedicat artelor spectacolului, La Bellone, Bruxelles

În perioada 23-25 noiembrie 2017, Institutul Cultural Român de la Bruxelles a susținut participarea românească la „Remembering 1918. East and Central European Modernity Rebuilding in Performing Arts.“ , prin prezența criticului de teatru Iulia Popovici şi a artistului Mihai Mihalcea (nume de scenă Farid Fairuz) la simpozion.

Evenimentul este dedicat artelor spectacolului din perioada avantgardistă şi a avut loc la Centrul de spectacole „La Bellone” din Bruxelles în perioada 23-25 noiembrie 2017. Simpozionul este parte integrantă a amplului proiect multidisciplinar intitulat „Remembering 1918 - European dreams of becoming modern“, organizat de Bozar, în 2018, sub egida Centenarului. Simpozionul reuneşte artişti, critici de teatru şi nume de referinţă din domeniul dansului contemporan din Belgia, Cehia, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria. Acești specialiști se întâlnesc pentru a discuta și a definitiva proiectul colectiv de dans contemporan „Performance in situ” pe care îl vor susține la BOZAR în 25 şi 27 mai 2018.

În data de 23 noiembrie, Iulia Popovici a moderat panelul de discuții „Artists face Avant-Garde (Presentations and personal statements of artists involved in the artistic creation for 2018)”. Mihai Mihalcea a susținut, în cadrul aceluiași panel, o prezentare despre activitatea sa artistică şi despre implicarea sa în proiecte dedicate artelor spectacolului. În data de 24 noiembrie, Iulia Popovici a susținut o prelegere cu tema: „Avangarda românească“ în cadrul panel-ului “First and Second Avant-Garde: Ruptures or Inspiration for todays’ theatre? (Focus on Afterwar Period)”, La acest panel a fost prezentă și Vava Ştefănescu, directoarea Centrului Naţional al Dansului Bucureşti.