Și dacă ciocolata ar fi o poveste...atelier cu Luado Brașov

Si daca ciocolata ar fi o povesteatelier cu Luado Brasov

Sâmbata 18 mai 2019, între orele 10-12

Hôtel de Ville de Montrouge, Place Emile Cresp

Pentru ediția 2019 a Săptămânii europene, organizate de 10 ani de Primăria din Montrouge, oraș important în periferia pariziană, pe linia 4 a metroului, România este invitată de onoare. Institutul Cultural Român a răspuns cu plăcere propunerii făcute de orașul Montrouge, de a fi partener al acestei manifestații, și coorganizează mai multe evenimente. Unul dintre momentele cheie ale acestui proiect este prezența la Montrouge, în premiera absoluta în Franța, a ciocolatierului brașovean Luado! 

Din piața Sfatului, din Brașov, în piața Emile Cresp, din Montrouge, arta creării artizanale a ciocolatei va ajunge pe papilele gustative ale copiilor din Franța într-un mod ludic: jocul "Nu te supăra, frate" are un corespondent francez, "Les Petits Chevaux". Doar că de data aceasta, pionii sunt din ciocolată și fiecare câștig are gust dulce ! Jocul în cadrul a două ateliere este și o ocazie de a descoperi locuri celebre din Brașov și împrejurimi, dar și de a asculta povești despre cum se face ciocolată ca "la mama acasă". 

În programul global propus de Montrouge - conferințe, concerte dar și un bal popular – mai regăsim astfel, savant propuse publicului larg, un concert de jazz cu pianista Ramona Horvath și trio-ul din care face parte, o dezbatere despre cum să vorbești despre o țară prin literatură, și, evident, un bal popular avându-l ca invitat special pe Vescan și pe colaboratorul său, DJ Cosmin!Doi artiști sosiți de la Cluj, oraș care a organizat împreună cu Montrouge, în 2017, participarea românească la Bienala tinerilor creatori europeni (JCE). Sâmbătă 18 mai, artistul franco-român George Bodocan va realiza în direct, în piața Emile Cresp, o performanță cu titlul « L’Europe n’a pas de murs, ses sommets sont artistiques » (Europa nu are ziduri, înălțimile sale sunt artistice).

Acces liber.