Short film – Europe Day. 9 mai - Ziua Europei, sărbătorită la Istanbul

Luni, 9 mai 2016, Institutul Cultural Român "Dimitrie Cantemir" de la Istanbul a fost partener de seamă al Institutului Maghiar, al Institutului Cervantes și al ConsulatuluiGeneral al Republicii Slovacia la Istanbul.

Fascinanta călătorie în lumea filmului a adus cinefililor scurt-metraje și lung-metraje, producții alese de reprezentanțele culturale participante la Ziua Europei, câte un mic cadou simbol destinat iubitorilor celei de-a șaptea arte. „Ziua Schuman" a venit cu pelicule ale reprezentanților Spaniei, Slovaciei, dar și scenarii semnate de autori polonezi, maghiari și cehi. Institutul Cultural Român "Dimitrie Cantemir" de la Istanbul a mers la sărbătoarea Europei cu două filme: Rețeaua, 2015, un documentar care a trezit mult interes, realizat de Claudiu Mitcu în colaborare cu Vlad Mixich și scurt-metrajul Artă, produs în 2014, în regia lui Adrian Sitaru.

Proiectul s-a desfășurat sub egida clusterului EUNIC Turcia și este parte integrantă a demersurilor constante de promovare a imaginii României în străinătate ca stat membru al Uniunii Europene.


Siraselviler Cad., nr. 21, Taksim, Beyoglu, 34433 Istanbul

Tel/Fax: +90- 212-292 43 45

E-mail: icr.istanbul@icr.ro

www. icr.ro/istanbul