România la London Book Fair

Stand organizat de Institutul Cultural Român la cel mai important eveniment britanic de profil


România a participat, în premieră, la Târgul de Carte de la Londra – London Book Fair
, desfăşurat în acest an în perioada 14 – 16 aprilie, cu un stand organizat de Institutul Cultural Român.
650 de titluri tipărite şi 30 de audiobook-uri, provenind de la 25 de edituri, au oferit, în cei 108 metri pătraţi ai standului, o imagine a pieţei de carte din România. Standul a pus, de asemenea, la dispoziţia reprezentanţilor editurilor din ţară spaţii pentru întâlniri cu potenţialii parteneri sau colaboratori străini.

Programul a inclus un seminar sub genericul Book Business in Romania
. Criticul literar şi publicistul Marius Chivu a susţinut expunerea Introducing the New Romanian Literature and Book Market (Noua literatură română şi piaţa cărţii), iar Florin Bican a vorbit, în prezentarea cu titlul Translation and Publication Support Programmes – Funding Strategies, despre programele derulate de Centrul Naţional al Cărţii, înfiinţat în 2007 în cadrul ICR.
La standul României, care a afişat sloganul Writers from a Country Hard to Write
, au participat editurile şi grupurile editoriale Ad Libri, All, Brumar, Cartea Românească, Grupul editorial Corint, Curtea Veche, Gramar, Humanitas, Idea, Editura Muzeului Literaturii Române, Igloo Media, Nemira, Niculescu, Noi Media Print, Paralela 45, Polirom, Rao, Editura Institutului Cultural Român, Simetria, Teora, Trei, Triade, Tritonic, Vremea. Majoritatea acestora a fost de acord ca, după încheierea Târgului de carte de la Londra, să ofere cărţile expuse bibliotecilor institutelor culturale româneşti din străinătate. 

Adresat editorilor, distribuitorilor, librarilor şi profesioniştilor din domeniul editorial din toată lumea, Târgul de carte găzduit de Earl Court din Londra este cea mai proeminentă manifestare britanică de profil şi una dintre cele mai importante la nivel global. Primul Ministru al Regatului Unit al Marii Britanii, Gordon Brown, a fost prezent la Târg în ziua deschiderii, participând la o întâlnire alături de romancierul Sebastian Faulks. Detalii despre eveniment se găsesc pe site-ul www.londonbookfair.co.uk. 

www.icr-london.co.uk/ro/lbf2008.php