Recital instrumental de muzică clasică la Ankara

Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul continuă seria manifestărilor culturale, prin organizarea unui recital instrumental de muzică clasică în interpretarea următorilor muzicieni: Violeta Lupu (oboi), Julian Lupu (trompetă), Renato Lupu (trompetă)și Tofig Shikhiyev (pian).

Evenimentul va fi realizat în parteneriat cu Ambasada României în Republica Turcia și va avea loc în data de 3 iunie 2022, începând cu orele 19, în sala de concerte a Universității Bilkent din Ankara.

Programul artistic va fi structurat în două părți, de câte 40 minute, și va cuprinde lucrări reprezentative din repertoriul clasic românesc şi universal.

În prima parte: G.Enescu - Legendă pentru trompetă și pian; A.Marcello - Concert în do minor pentru oboi și pian; J.N.Hummel - Concertul pentru trompetă și pian în Mi bemol Major - partea 1; F.Liszt - Studiu transcendental nr. 10 fa minor pentru pian; G.Balay - Andante și Allegretto pentru trompetă și pian; A.Dvorak - Dans slavon op.72 nr.2 pentru oboi și pian; F.Thome - Fantezie pentru trompetă și pian; H.Clarke - Carnavalul de la Veneția pentru două trompete și pian.

În a doua parte: C.Bobescu - Seara pe deal pentru oboi și pian; C.Hohne - Slavische Fantasy pentru trompetă și pian; J.K.Neruda - Concert în Mi bemol Major pentru trompetă și pian - partea a 2-a și a 3-a; Chopin - Nocturnă în Re bemol major op 27 nr 2 pentru pian; G.Ropartz - Andante și Allegretto pentru trompetă și pian; A.Lortzing - Temă și variații pentru trompetă și pian; Gr.Dinicu - Hora Staccatto pentru două trompete și pian; A.Piazzolla - Oblivion pentru oboi-trompetă și pian.

La eveniment vor participa invitați din mediul cultural turcesc, dar și studenți ai Universității Bilkent, proiectul făcând parte din ciclul de manifestări culturale de promovare a muzicii clasice și a interpreților de origine română.