Ramona Horvath : sunetele României

Ramona Horvath  sunetele Romaniei

Joi 16 mai 2019, ora 20h30

Hôtel de Ville - 43, avenue de la République, Montrouge

Ramona Hovath și trioul său sunt invitații primăriei din Montrouge, joi 16 mai ! Acest concert este un moment-cheie al programului orașului Montrouge, propus de Institutul Cultural Român, în cadrul ediției 2019 a Săptămânii europene organizate de 10 ani deja de acest oraș situat în periferia pariziană, pe linia 4 a metroului. Anul acesta, România este invitată de onoare, deci Institutul Cultural Român a răspuns cu plăcere propunerii orașului Montrouge, de a fi partener al acestei manifestări, și coorganizează mai multe proiecte.

In programul alcătuit de Primăria Montrouge - conferințe, concerte dar și un bal popular – regăsim propuse într-un amestec savant acest concert de jazz cu pianista Ramona Horvath, un atelier pentru copii cu ciocolatierul brașovean Luado, o dezbatere despre cum să vorbești despre o țară prin literatură dar și un bal popular cu Vescan și DJ Cosmin ! Doi artiști veniți din Cluj, oraș care a organizat deja cu Montrouge, în 2017, participarea românească la Bienala tinerei creații europene (JCE). 

PIanistă excepțională, Ramona Horvath s-a născut la București într-o familie de muzicieni. Instalată la Paris de mai mulți ani, Ramona este foarte prezentă pe scena internațională. Primul său album, «XS Bird», din 2015 a fost ales «cel mai bun album de jazz» în Roumanie. În 2017, a scos un alt album, «Lotus Blossom». In cadrul acestui concert, Ramona va fi însoțită de contrabasistul Nicolas Rageau și David Grebil, la tobe. Din program nu vor lipsi compozițiile inspirate de muzica tradițională românească și alte aranjamente muzicale pe teme compuse de Duke Ellington.

Concert gratuit, rezervări aici : evenements@ville-montrouge.fr