Ramona Horvath Quartet, la Festivalul Jazzycolors, cu sprijinul ICR Paris

Institutul Cultural Român de la Paris prezintă, cu ocazia Festivalului Jazzycolors, un concert Ramona Horvath Quartet, cu Ramona Horvath la pian, Nicolas Rageau la contrabas, Philippe Soirat la tobe şi Ronald Baker – invitat special – la trompetă şi voce.

Ramona Horvath este o pianistă virtuoasă cu un univers muzical foarte variat. Născută la Bucureşti într-o familie de muzicieni, instalată la Paris de câţiva ani, Ramona este o prezenţă foarte activă pe scena jazz. În 2015, pianista a lansat primul ei album în trio, XS Bird (cu Black&blue Records), ales „cel mai bun album jazz al anului” în România, iar la sfârşitul anului 2017 Lotus Blossom (din nou cu Black&blue Records), un album cu o formula evolutivă: solo, duo, trio si cvartet. Cele două albume au fost foarte bine primite de către presa de specialitate.

Pentru această ediţie a festivalului Jazzycolors, pianista propune un concert în jurul jazzului fără frontiere, în care accentul se pune pe muzicalitate, expresivitate şi chimia muzicienilor. Ramona va fi acompaniată de contrabasistul Nicolas Rageau, partenerul ei de scenă de câţiva ani, şi toboşarul Philippe Soirat.

Solistul invitat special va fi trompetistul şi cântareţul american Ronald Baker, binecunoscut publicului francez. Descris de către presa ca fiind „o personalitate şi o inspiratie unice in Franţa”, Ronald are la activ numeroase concerte şi festivaluri: Festivalul de jazz din Montreal, Marciac, Montreux Jazz Festival, Juan-les-Pins, Jazz în Touraine...

Festivalul Jazzycolors reprezintă un simbol a cooperării dintre instituţiiile culturale străine din Paris, prin unirea lor în jurul unei teme comune: JAZZUL, cu scopul de a oferi şansa unor artişti cunoscuţi sau mai puţin cunoscuţi în afara ţării lor de a fi descoperiţi in Franţa, invitând publicul la o călătorie prin tendinţele jazz de peste tot in lume.

Festivalul Jazzycolors este organizat de FICEP ( Forumul Institutelor Culturale Străine la Paris).

Mai multe amănunte puteţi găsi aici: https://www.eventbrite.fr/e/billets-ramona-horvath-quartet-feat-ronald-baker-51244451534