Prima ediție a Târgului Internațional Vienna Art Book Fair, cu România în program

Platforma P.U.N.C.H. din Bucureşti, cu sprijinul ICR Viena, va participa la prima ediție a Târgului Internațional Vienna Art Book Fair, care va avea loc în perioada 4-6 octombrie 2019, la Universitatea de Arte Aplicate din Viena.

Vienna Art Book Fair este primul eveniment vienez dedicat mediului tipărit în domeniul artei, care va reuni peste 150 de expozanți din 18 țări (Austria, Belgia, Canada, Cehia, Franța, Germania, Ungaria, Italia, Japonia, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Romania, Spania, Elveția, UK, SUA).

P.U.N.C.H. este o platformă destinată publishing-ului de artă, şi, în același timp, o librărie online şi distribuitor internațional pentru o selecție de publicații din România. Asociația PUNCH a fost lansată la București în anul 2014, având ca obiectiv promovarea artiștilor, a micilor edituri specializate în publicații de artă, precum şi a organizațiilor şi instituțiilor culturale din România şi din Europa de Sud-Est care doresc să ajungă la un public mai numeros, divers şi internaţional. Librăria online oferă şi o selecţie de publicaţii axate pe teorie şi practici contemporane în artă, arhitectură, fotografie şi design. Începând din 2017, asociația funcționează şi ca editură.

Platforma P.U.N.C.H. va fi prezentă la Vienna Art Book Fair la standul B11 cu următoarele de titluri de specialitate: Debrisphere- Anca Benera & Arnold Estefan (editura PUNCH), Map Maker Like Lyrical - Katja Lee Eliad (editura PUNCH), Unsorcery - Alina Popa & Florin Flueras (editura PUNCH), Black Hyperbox (editura PUNCH), Vlad Nancă Souvenir (editura PUNCH), Photography in the Circulatory System - Ion Grigorescu (editura Art Encounters), The Absence of Evidence - Gabriel Barbu (editata independent), Coloring and Activities Book with Drawings - Dan Perjovschi (editura Monotremu), Vederi Încântătoare (Asociația Pplus4), Matei Bejenaru - Prut (Asociația Pplus4).

Vienna Art Book Fair se desfășoară cu intrare liberă pentru a putea oferi o platformă cat mai largă pentru artiști, colecționari, mici edituri, librării anticariat, biblioteci de artă, instituții, tipografii și pentru publicul pasionat de artă. Timp de trei zile, târgul va oferi un program complex care va include expoziții, tururi ghidate, prezentări de carte, discuții cu artiștii invitaţi, lecturi, dezbateri, workshop-uri și spectacole.

Programul detaliat al Vienna Art Book Fair îl puteți accesa aici.