PRAGA. Dana Rogoz, Pavel Bartoș și Andreea Vasile în distribuția filmului slovac „Îți voi spune ce fac vara asta”

„Îți voi spune ce fac vara asta” este o comedie regizată de Marta Ferencová, care arată viețile unui grup de prieteni din copilărie care încă petrec timp împreună. De-a lungul anilor, vor apărea secrete care le vor schimba viețile. Pelicula rulează în cinematografele din Cehia și Slovacia începând de joi, 17 februarie 2022.

Chiar înainte de Crăciun, Ivana (Tereza Kostková ), care trăiește împreună cu familia ei, soțul ei Martin (Marián Miezga) fac un anunț care ii va ruina sărbătorile și despre care prietena lor comună Adriana (Dana Rogoz), avocat specializat în divorțuri, știe. Ea este singură la petrecere și nu are copii. Trăiește singură dar are o aventură cu șeful ei Filip (Martin Hofmann). Un alt personaj prezent la petrecere, Ela (Andreea Vasile), este o prezentatoare de televiziune foarte cunoscută care duce o viață armonioasă cu traducătorul Andrej (Ondřej Sokol) și gemenii lor de zece ani, până când fostul ei prieten David (Ján Koleník) apare pe neașteptate. Petrecerea este completată de patronul restaurantului Vláďa (Pavel Bartos), care s-a căsătorit cu tânăra Broňa (Dominika Morávková) pentru a doua oară, după ce a divorțat de Věra (Soňa Norisová). După experiența primei relații, el refuză ca soția lui să lucreze, ceea ce o face pe tânăra Broňa să facă totul pentru ca acesta să nu afle de activitățile ei profesionale. Secretele pe care le au atât cuplurile cât și prietenii între ei se vor complica cu atât mai mult cu cât soția primului ministru (Petra Vajdová) se îndrăgostește de Adrian și vrea să își părăsească soțul (Jaroslav Plesl) în mijlocul campaniei electorale.

Filmul a avut premiera în Republica Cehă și în Slovacia pe 14 februarie 2022.

Scenariul filmului îi aparține scriitoarei și jurnalistei Evita Twardzik Urbaníková, una dintre cele mai căutate autoare atât din Cehia, cât și din Slovacia. Cărțile ei au apărut la editura Evitapress și au devenit, realmente, un simbol perpetuu al drepturilor femeilor.