Participarea României la Festivalul European de Film/EUFF din Iordania

În perioada 13-25 noiembrie 2022, la Centrul Cultural Haya din Amman, se desfășoară cea de-a 34-a ediție a Festivalului European de Film/EUFF din Iordania. Aflat sub patronajul ASR Prințesa Rym Ali, evenimentul este finanțat de Uniunea Europeană și organizat de către EUNIC Iordania în parteneriat cu misiunile diplomatice și institutele culturale europene acreditate la Amman.

La ediția din acest an sunt prezente 15 state europene, Iordania fiind invitatul de onoare. România participă cu filmul documentar„Casa cu Păpuși/House of Dolls”, în regia lui Tudor Platon, o producție cinematografică din anul 2020. Cu ocazia proiecției peliculei românești, care va avea loc la 19 noiembrie 2022 (orele 18:00), regizorul român va susține o alocuțiune despre industria cinematografică românească a filmului documentar și va interacționa cu publicul prezent printr-o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Festivalul European de Film/EUFF se organizează anual și este cel mai vechi eveniment cultural de acest gen din Iordania. Pe perioada festivalului, publicul iordanian cinefil poate viziona producții europene în regim gratuit. În paralel, se desfășoară o caravană a filmului european la care sunt prezente filme europene, fiind organizate ateliere și sesiuni de lucru cu participarea unor actori, producători și regizori iordanieni și internaționali.