Participare românească la Primul Simpozionul Internațional de artă de la Yinchuan

ICR Beijing și Fundația INTER-ART au fost parteneri în organizarea „Expoziției de Artă Românească" din cadrul Primului Simpozion Internațional de Artă de la Yinchuan, care s-a desfășurat în perioada 5 - 22 septembrie 2016 și în cadrul căreia au participat artiști plastici din zeci de țări. Vernisajul expoziției a avut loc în data de 7 septembrie 2016, după deschiderea festivă a „Taberei Internaționale de Artă de la Yinchuan". În cadrul festivității de deschidere au participat peste 200 de persoane și s-a semnat actul de parteneriat între Fundația INTER-ART Aiud reprezentată de Ștefan Balog și Asociația de Artă din Yinchuan reprezentată de domnul He Lihong.

Expoziția românească a cuprins o colecție variată de pictură și grafică, în total 149 de lucrări,reprezentând pe de o parte lucrări din patrimoniul fundației aiudene, dar și lucrări ale altor artiști români. Expoziția a fost deschisă în perioada 7 - 22 septembrie 2016, în intervalul orar 10.00 - 20.00.

Programul simpozionului a cuprins activități libere, discuții despre artă și prezentări, expoziții și excursii, iar tabăra s-a încheiat cu o expoziție internațională care a cuprins lucrările create de către artiști în această perioadă.

România a fost reprezentată masiv la acest eveniment, zece artiști români fiind prezenți la această manifestare, Ștefan Balog, Lixandru Robert, Zoltan Balog, Gheorghe Știrbu, Emanuela Cristina Cadariu, Vasile Tolan, Ionuș Theodor Barbu, Mirela Traistaru, Marius Covidiu Burhan și Vasinca Domnica Cornelia.

În data de 23 septembrie 2016, în intervalul orar 10.45 - 12.15, la sediul ICR Beijing, a avut loc dezbaterea „Arta contemporană românească prezentată în cadrul taberelor internaționale de creație", în cadrul căreia au luat cuvântul membrii delegației Fundației INTER-ART, artiștii Ștefan Balog, Lixandru Robert, Zoltan Balog, Emanuela Cristina Cadariu și Gheorghe Știrbu.

Artiștii români au prezentat activitatea Fundației INTER-ART, principiile de bază ale conceptului INTER-ART, despre cum văd ei arta contemporană românească și arta fotografiei românești, evoluția acestora și rolul taberelor de creație.

            S-au prezentat, în format Power Point, lucrările artiștilor, fotografii realizate la simpozionul de la Yinchuan și a mai avut loc o proiecție cu lucrările artiștilor, care au fost expuse în cadrul „Expoziției de Artă Românească" de la Yinchuan.

La finalul conferinței, participanții au făcut fotografii cu artiștii și au avut loc discuții libere.