Participare românească la Festivalul de Scurtmetraje al Uniunii Europene (EUSFF) din Canada, sub egida EUNIC

România participă și în 2024 la Festivalul de Scurtmetraje al Uniunii Europene în Canada (EUSFF), grație colaborării dintre Ambasada României în Canada și Institutul Cultural Român. La ediția de anul acesta, cea de-a unsprezecea, a fost selectat scurtmetrajul 35A, r. Alfredo Minea (2022), ce va fi proiectat în data de 3 mai 2024, ora 19:00, la Galeria de Artă din Ottawa, în secțiunea (Mis)Communication. Scurtmetrajul constituie documentarul de debut al regizorului Alfredo Minea, care aduce o perspectivă nouă asupra unei zone cunoscute a Bucureștiului.

Cea de-a unsprezecea ediție a Festivalului de Scurtmetraje al Uniunii Europene în Canada (EUSFF) va avea loc în perioada 3-4 mai 2024 la Galeria de Artă din Ottawa, sala Alma Duncan. Evenimentul este un proiect realizat sub egida EUNIC – European Union National Institutes for Culture.

La ediția din acest an va fi prezentată o colecție de scurtmetraje (drame, documentare, filme de animație și experimentale) din 22 de state membre ale Uniunii Europene, festivalul fiind organizat de către Delegația Uniunii Europene în Canada și ambasadele statelor membre UE, alături de institutele culturale naționale din aceste state, cu sprijinul Institutului Canadian de Film.

Accesul la festival este gratuit. Program: https://www.cfi-icf.ca/eusff24