Participare românească la Conferința dedicată conservării și restaurării operelor de artă de la Cracovia

Participare romaneasca la Conferinta dedicata conservarii si restaurarii operelor de arta de la Cracovia

Cercetătoarea Elena Rădoi, doctorandă a Universității Naționale de Arte din București, va participa, în perioada 17-19 martie 2016, la Conferința universitară internațională dedicată conservării și restaurării operelor de artă de la Cracovia. Deplasarea specialistei din România în Polonia este sprijină de Institutul Cultural Român.

3rd International Student Conference of Conservation and Restoration of Works of Art reunește specialiști din domeniul conservării și restaurării. Primele nouă ediții au fost organizate în Torun în cadrul Universității „Nicolaus Copernicus". În urma acestora au fost lansate importante proiecte de cercetare în domeniu. Din 2011, tradiția acestor întâlniri anuale a fost preluată de studenții Facultății de Restaurare și Conservare a Operelor de Artă din Cracovia. Evenimentul este conceput special pentru tinerii artiști studenți și doctoranzi, oferindu-le oportunitatea de a iniția contacte cu instituții din centrele europene. 

Elena Rădoi este, din 2013, doctorand la Universitatea Națională de Arte din București cu o teză despre tratamentul lacunelor în conservarea-restaurarea decorațiilor murale.  Licențiată în conservare-restaurare la aceeași universitate, a studiat în continuare filologia la Universitatea București. A participat la intervențiile de restaurare a picturilor murale din bisericile din Ieud Deal și Sălciva, la documentarea monumentelor gorjene din cadrul proiectului „60 biserici de lemn" și monitorizează microclimatul din bisericile de lemn cu pictura a fresco din Nordul Olteniei. În 2015 a început un stagiu de cercetarea la Weißensee Kunsthochschule Berlin.