Muzică și teatru pentru românii din Canada

În perioada 29 noiembrie – 15 decembrie 2013, Ziua Națională şi Ziua românilor de pretutindeni vor fi sărbătorite și în Canada. Românii din Ottawa, Toronto și Montreal vor avea prilejul să întâlnească artiști din România, într-o serie de evenimente culturale care cuprinde spectacole muzicale și de teatru. Turneele sunt organizate de Asociaţia ROCADE din Montreal cu sprijinul Institutului Cultural Român, prin Direcția Generală Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Ambasada României la Ottawa, Consulatul General al României la Toronto și Consulatul General al României la Montreal.

Seria evenimentelor este deschisă de Mihai Mărgineanu & Banda lui, care vor susține concerte la Montréal (vineri, 29 noiembrie 2013, 19.30, la Theatre Desjardins), Ottawa (sâmbătă, 30 noiembrie 2013, 18.30, Sala “Agora”, la Centrul universitar "Jock Turcot", University of Ottawa) şi Toronto (duminică, 1 decembrie 2013, ora 18.00, Sala Kobayashi, Japanese Canadian Cultural Center).

Pe 14 decembrie, la Théâtre Desjardins din Montréal, și pe 15 decembrie, la Sala Kobayashi a Centrului Cultural Canadiano-Japonez din Toronto, vor avea loc reprezentații cu piesa Miss Daisy și șoferul ei de Alfred Uhry, în regia lui Claudiu Goga, cu participarea extraordinară a Maiei Morgenstern, a lui Mircea Rusu și Mircea Drîmbăreanu de la Teatrul Evreiesc de Stat din București.

Comunitatea românească din oraşele Montreal, Toronto şi Ottawa se ridică, după estimările „Statistique Canada“, la peste 120.000 de persoane.

Parteneri media: „Pagini Româneşti” şi „Impact” – ziare româneşti din Montreal, „Faptu`Divers” - ziar românesc din Toronto, „Agenda românească” – ziar românesc din Kitchener.