LONDON CALLING - Masterclass-uri susținute de regizorul David Gothard și actrița Tracy Collier la București

Regizorul David Gothard și actrița Tracy Collier, personalități marcante ale teatrului britanic, vor fi prezenți în luna decembrie la București în cadrul primului modul al proiectului LONDON CALLING, susținut de Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografie „I.L. Caragiale“ cu sprijinul Institutului Cultural Român. Proiectul a fost inițiat de Alexandru Nagy, masterand în pedagogie teatrală la UNATC.

În perioada 6-8 decembrie, se va desfășura un masterclass cu tema Kantor/Beckett/New Writing, susținut de David Gothard, iar între 13 și 15 decembrie, Tracy Collier va susține un masterclass despre Tehnica Alexander Laban.

Proiectul LONDON CALLING constă într-o serie de întalniri, conferințe si workshop-uri susținute de către profesori și personalități ale teatrului londonez la București, găzduite de Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică și adresate tuturor studenților universității dar și profesioniștilor din afara ei. În urma workshop-urilor, care se vor desfășura în parteneriat cu UNATC, doi tineri studenți vor participa în 2014 la stagii de pregătire la Londra, coordonate de cele două personalități teatrale.

Tracy Collier și-a început cariera de actriță în 1979 cu turnee în Italia, jucând diferite roluri în musicaluri, spectacole de teatru și televiziune. La revenirea în Marea a jucat pe scenele teatrelor de repertoriu din țară, precum și la Drury Lane în Texas. Printre spectacolele care au consacrat-o se numără Oklahoma, Hiawatha, One for the Road, The Birtdwatcher, Seven Brides for Seven Brothers (premieră britanică), The Dancing Years, Alice in Wonderland ș.a.

David Gothard a fost director artistic al Riverside Studios, Londra unde, alături de Tadeusz Kantor, Miro, Shuji Terayama și mulți alții a construit o punte între performance și teatru. Este inițiator al celebrului festival Dance Umbrella. Ca regizor, își împarte activitatea între Abbey Theatre din Dublin, Derry din Irlanda de Nord și Writers Workshop pe care îl susține la Universitatea din Iowa. Este, de asemenea, conferențiar invitat la The Slade, de la Londra, și profesor la Chelsea College of Art și National Film School.