LISABONA. Turneul spectacolului multimedia „Dor – Uma lembrança” în Portugalia

O serie de spectacole multimedia intitulate „Dor – Uma lembrança” va avea loc la Porto, Lisabona și Braga, în diverse spații culturale care promovează colaborările dintre artiști locali și internaționali. Turneul, care se va desfășura pe parcursul lunii septembrie, este organizat de Asociația culturală OKNA din Porto, cu sprijinul programului I-Portunus și al ICR Lisabona.

„Dor – Uma lembrança” este un performance audiovizual live, cu muzică și imagini care proiectează sentimentul de dor/saudade, prezent adesea în folclorul tradițional românesc și portughez. Conceptul și punerea sa inedită în scenă sunt rodul unei colaborări româno-portugheze, între muzicienii Andreea Cristina Mircea - aka NINANIÑA (solist, compozitor), Hugo Caseira (backing vocals, interpret flaut, shakers, tambur și cimpoi) și Mauricio Brito (interpret percuție, cimpoi) și artiștii vizuali Cristina Pop-Tiron, Gáspárik Márton și Rezi Ors Tamás.

Repertoriul cuprinde cântece din folclorul tradițional românesc și portughez, puse în scenă într-o manieră contemporană, cuplând instrumente tradiționale precum cimpoiul și chitara clasică cu diverse partituri venind din zona muzicii clasice, de jazz sau electronice. În timpul concertului, vor fi folosite tehnici vizuale moderne de videomapping, cu imagini special realizate de artiștii vizuali sus-menționați, și cu o scenografie care creează un spațiu intim de introspecție.

Program

9 septembrie, ora 20:00
OKNA Cultural Centre – Rua Igreja de Cedofeita 27, Porto

11 septembrie, ora 20:00
VALSA – Rua Angelina Vidal, 13-25, Lisboa

16 septembrie, ora 21:00
Térmita – Rua da Conceição 3, Porto

18 septembrie, ora 22:30
Café-Concerto RUM by Mavy – Travessa do Carmo Edifício Gnration, Braga

Mai multe informații la: https://okna.pt