ISRAEL. Filmul „Undeva la Palilula”, pe platformele online ale Cinematecilor din Ierusalim și Holon

„Undeva la Palilula”, debutul în cinematografie al celebrului regizor român de teatru Silviu Purcărete, va fi difuzat online în premieră în Israel, cu sprijinul ICR Tel Aviv, cu ocazia Festivalului de Film Francofon, ce are loc în perioada 1-7 martie 2021 pe platformele online ale Cinematecilor din Ierusalim și Holon. De asemenea, producătorul Tudor Giurgiu va participa, alături de actorul Áron Dimény și de directorul Cinematecii din Holon, Alon Rosenblum, la un webinar în limba engleză, joi, 4 martie 2021, ora 17:00, prin live streaming, pe pagina de Facebook a ICR Tel Aviv. 

Festivalul face parte dintr-o serie de evenimente de celebrare a Zilei Francofoniei, la care România participă în mod tradițional. În cadrul Festivalului vor fi proiectate filme din Belgia, Bulgaria, Canada, Cipru, Elveția, Franța, Grecia, Irlanda, Vietnam și România. Filmul românesc va fi disponibil spre vizionare online în Israel în perioada 03-09 martie 2021.

Undeva la Palilula”, regia Silviu Purcărete (România, 2012, 145 minute)

Bilete (numărul de locuri este limitat):

Cinemateca din Ierusalim –https://jfc.org.il/meeting/somewhere-in-palilula/

Cinemateca din Holon – https://tickets.mediatheque.org.il/categories/genre02

Distribuție: George Mihăiță, Horațiu Mălăele, Răzvan Vasilescu, Constantin Chiriac, Áron Dimény

Sinopsis: Protagonistul filmului este Serafim, proaspăt absolvent al Școlii de Medicină, care primește repartiție pe termen scurt la spitalul din Palilula, un orășel fantomă, pierdut în mijlocul câmpiei valahe. Un sanatoriu-lazaret, spital improbabil, clinică ginecologică într-un loc unde nu se naște nici un copil. Palilula e un loc unde derizoriul coexistă cu lucruri fermecătoare, iar populația din oraș e izolată pentru eternitate în beție, petreceri și orgii. Filmul urmărește periplul doctorului Serafim prin Palilula, pe perioada mai multor ani și anotimpuri.

Filmul reprezintă debutul în cinematografiei al reputatului regizor de teatru Silviu Purcărete, fiind laureat cu premiul pentru cel mai bun debut la SEE FEST-South East European Film Festival din Los Angeles, precum și cu numeroase distincții la ediția 2013 a Premiilor Gopo la categoriile Cele mai bune decoruri (lungmetraj ficţiune), Cea mai bună imagine (lungmetraj), Cel mai bun montaj (lungmetraj), Cea mai bună muzică originală (lungmetraj), Cele mai bune costume (lungmetraj ficţiune), Cel mai bun machiaj şi cea mai bună coafură (lungmetraj ficţiune).

Lista completă a filmelor difuzate în ediția online a Festivalului de Film Francofon 2021: Belgia – ”Filles de joie”; Bulgaria – ”Loving Carmen”; Canada – ”Nadia, Butterfly”; Cipru – ”Sunrise in Kimmeria”; Elveția –”Le sel des larmes”; Franța – ”Alice et le maire”; Grecia – ”Kazantzakis”; Irlanda – ”Lost Lives”; Vietnam – ”Story of Pao”.