Insula - Spectacol de teatru coregrafic organizat de ICR Lisabona

Institutul Cultural Român din Lisabona organizează, pe 23 octombrie, la Teatrul Municipal din Faro (Portugalia), spectacolul de teatru coregrafic Insula, prezentat de actorii Florin Vidamski, Fatma Mohamed, Sebastian Marina şi Ioana Costea. Coregrafia spectacolului este semnată de Fatma Mohamed, iar conceptul regizoral, prin care se reunesc lumea dansului contemporan şi cea a dramaturgiei, îi aparţine lui Florin Vidamski, directorul Teatrului Andrei Mureşanu din Sfântul Gheorghe.

Spectacolul de teatru coregrafic Insula porneşte de la analogia dintre căutările erotice şi călătoria de tip odiseic. Ca şi în călătoriile lui Ulise, în rătăcirile erotice ale omului, indiferent de epoca şi spaţiul cultural în care trăieşte, există o Ithaca – o insulă la care se întoarce.

Piesa are patru protagonişti ce dau expresie gestuală, în acord cu muzica, poveştii a două cupluri care s-au destrămat şi pe care nu se ştie dacă gesturile fondatoare, lăsate în urmă, mai au puterea de a le reface şi de a le salva.


Contact media: Laura.Dobrescu, laura.dobrescu@icr.ro, tel.: 031 7100 625