Institutul Cultural Român premiază tinerii interpreți câștigători ai Festivalului - Concurs “ George Enescu “ din Republica Moldova , ajuns la a treia ediţie

Institutul Cultural Roman premiaza tinerii interpreti castigatori ai Festivalului - Concurs  George Enescu  din Republica Moldova , ajuns la a treia editie

Centrul de Cultură și Artă Filarmonica pentru copii al Universității de Stat „Alecu Russo" din Bălți, în colaborare cu Școala de Muzică „George Enescu", organizează, începând din anul 2006, Festivalul - Concurs „George Enescu", o dată la 5 ani, anul acesta având loc cea de-a treia ediție. Evenimentul se va desfășura în două etape: în luna mai va avea loc Concursul tinerilor interpreți, iar în luna septembrie, Festivalul, cu un program amplu de valorificare a creației lui George Enescu.

Evenimentul reprezintă o manifestare cultural-artistică de amploare care are ca obiectiv valorificarea creației marelui compozitor George Enescu, promovarea valorilor muzicii clasice naționale, precum și stimularea creativității tinerilor interpreți.

Concursul tinerilor interpreți - cu secțiunile Pian și Vioara - va avea loc sâmbătă, 21 mai 2016, în sălile de concerte ale Școlii de Muzică „G. Enescu", ale Școlii de Arte „C. Porumbescu" și ale Universității de Stat "Alecu Russo" din Bălți, Republica Moldova. Concursul va începe la ora 10.00 și se va finaliza cu Concertul de Gală al laureaților, de la ora 17.00. S-au înscris aproximativ 100 de participanti -- elevi ai şcolilor de muzică din Republica Moldova, zona de nord, care vor fi jurizaţi de către personalități cunoscute din învățământul artistic din România și Republica Moldova. Institutul Cultural Român, prin Direcția Românii din Afara Graniței, va asigura premiile laureaților, susținând astfel mișcarea culturală românească într-un spațiu unde rusificarea a fost puternică. Partenerii evenimentului sunt Consulatul General al României la Bălţi și Universitatea de Stat "Alecu Russo" din Bălți.