Încep înscrierile pentru programul de instruire #ADMUSICAM

Institutul Cultural Român organizează la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Mogoşoaia, în perioada 26 iunie – 9 iulie 2023, a șasea ediție #ADMUSICAM - o sesiune de două săptămâni de instruire în management personal, prezentare şi audiţii, dedicată muzicienilor cu vârste între 16 și 25 de ani.

În cadrul sesiunii de pregătire, tinerii muzicieni selectaţi vor avea ocazia să participe la sesiuni de consiliere vocațională, ateliere de prezență scenică și expresie corporală, Alexander technique, social media skills și personal branding. De asemenea vor avea șansa să lucreze cu dr. Peter Stark, Directorul de repetiţii al EUYO (Orchestra de Tineret a Uniunii Europene), care va susţine un workshop de pregătire pentru audiții și tehnici orchestrale. La finalul programului, muzicienii participanți vor susține un concert public sub bagheta dr. Peter Stark și ulterior pot fi invitați în seria de concerte AdMusicam destinate absolvenților.

Pentru a putea participa la program, candidaţii trebuie să aibă studii muzicale (finalizate sau în curs), vârsta între 16 şi 25 ani şi să cunoască limba engleză. Un muzician poate participa la maximum 2 ediții. De asemenea, muzicienii înscriși într-o ediție anterioară și care nu au finalizat-o fără să ofere motive obiective nu se mai pot înscrie.

Muzicienii selectaţi din afara Bucureştiului au posibilitatea de a se caza gratuit la Palatele Brâncovenești și trebuie să sosească la Mogoşoaia luni, 26 iunie 2023, iar data de întoarcere va fi luni, 10 iulie 2023. Participanții selectați vor suporta costul transportului până la Mogoşoaia și retur.

Cursurile sunt gratuite, nu este percepută o taxă de participare.

Pentru ediția din acest an sunt disponibile 20 locuri cu următoarea distribuție:

· Flaut – 2

· Oboi – 2

· Clarinet – 2

· Fagot – 2

· Corn – 2

· Trompetă – 1

· Pian – 1

· Vioară – 4

· Violă - 2

· Violoncel – 2

· Contrabas – 1

Completarea locurilor se va face în ordinea înscrierii, per instrument.

Înscrierile s-au deschis luni 29 mai 2023, ora 12.00 Link ul aici https://forms.gle/p4wsZJ7ekcYPQbvK6

Data limită: 5 iunie 2023

Informații suplimentare: Irina Iacob, Coordonator Program, irina.iacob@icr.ro, 031 71 00 671.

Proiect realizat în parteneriat cu Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti Mogoşoaia

Proiectul a fost iniţiat ca parte a Towards 2020 Phase 2: Skilling Musicians & Engaging Audiences in Europe's Orchestral Sector ce și-a propus să revigoreze, prin cultură, muzică şi dezbateri, idealurile ce au dus la crearea Uniunii Europene. Acesta include şi încercarea de a vedea în ce mod dezvoltarea abilităţilor orchestrale ar putea ajuta la sustenabilitatea Europei într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic şi cum pot fi create noi locuri de muncă pentru tinerii muzicieni europeni.

Towards 2020 Phase 2: Skilling Musicians & Engaging Audiences in Europe's Orchestral Sector şi-a propus să construiască un nou model de calificare a tinerilor muzicieni talentați din toate statele membre UE, ajutându-i astfel să răspundă nevoilor în schimbare ale societăţii secolului 21. T2020 se bazează pe inovație și pe cele mai bune practici actuale în educaţie şi performanță, mobilitate transnațională, dezvoltarea publicului, inserție profesională și platforme digitale, toate structurate pentru a oferi strategii transferabile în orice alt sector ce lucrează cu tinerii. Acesta a fost conceput nu numai pentru a consolida capacitatea sectorului orchestral, pentru a promova ocuparea forței de muncă de către tineri și a crea noi categorii de public în Europa, dar și ca un model exemplar pentru aspirațiile europene pentru 2020.

În cadrul sesiunii de pregătire, tinerii muzicieni selectaţi vor avea ocazia să participe la sesiuni de consiliere vocațională, ateliere de prezență scenică și expresie corporală, Alexander technique, social media skills și personal branding. De asemenea vor avea șansa să lucreze cu dr. Peter Stark, Directorul de repetiţii al EUYO (Orchestra de Tineret a Uniunii Europene), care va susţine un workshop de pregătire pentru audiții și tehnici orchestrale.

Foști și actuali membri ai EUYO vor veni sa le împărtășească mai tinerilor lor colegi din experiența proprie, iar muzicieni români recunoscuți internațional vor oferi sesiuni de mentorat.

Dr. Peter Stark a studiat la Royal College of Music cu Norman Del Mar și la Viena cu Sir Charles Mackerras. În prezent este profesor dirijor la Royal College of Music și director artistic la Cambridge University Chamber Orchestra. Pe parcursul carierei sale, a dirijat numeroase orchestre, cum ar fi London Symphony Orchestra, the Hallé, Bournemouth Symphony Orchestra, English Chamber Orchestra, Orchestra of the Age of Enlightenement si Malaysian Philharmonic Orchestra și a lucrat alături de Pierre Boulez, Sir Colin Davis, Lord Yehudi Menuhin, Sir Roger Norrington si Klaus Tennstedt. Peter Stark este, de asemenea, foarte activ în educația muzicală. Este directorul de repetiţii pentru Orchestra de Tineret a Uniunii Europene, conductor-in-residence pentru Orchestra Națională de Tineret a Marii Britanii, și dirijează diverse orchestre, de la Orchestra de Tineret Hertfordshire County (dirijor principal din 1994) la Orchestra Tineretului New South Wales din Australia. În 2008 a fost numit de BBC consultant pentru emisiunea TV Maestro, precum și pentru repertoriu. http://peterstark.co.uk/