„Împreună de Crăciun”, concert special de colinde organizat la Chișinău

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” de la Chişinău în colaborare cu Opera Națională din București organizează un concert special de colinde luni, 11 decembrie 2023, ora 19.00, pe scena Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău. Împreună de Crăciun este un spectacol-eveniment ce reunește în capitala Republicii Moldova numeroși artiști consacrați pe plan internațional, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

Cu această ocazie, 70 de instrumentiști din cadrul Orchestrei Operei Naționale din București, 40 de muzicieni ai Corului Național Român, alături de șase soliști de operă, pop și crossover propun un concept artistic ce are la bază sublimarea prin muzică a tradițiilor românești și internaționale, reinterpretate pe ambele maluri ale Prutului, respectând principiul european al unității în diversitate, precum și dezideratele universale ale armoniei și păcii, pe care sărbătoarea Crăciunului le aduce, dintotdeauna, în mijlocul oamenilor de pretutindeni.

Programul cuprinde colinde românești și internaționale, cântece în mod tradițional asociate sărbătorilor de iarnă și specifice spațiului cultural național și internațional.

Spectacolul-eveniment Împreună de Crăciun contribuie la armonizarea valorilor spirituale comune României și Republicii Moldova și la integrarea sincronă, în spațiul marii familii europene, a celor două țări separate de râul Prut, dar unite printr-o singură cultură.

În repertoriu se regăsesc lucrări muzicale precum: O, ce veste minunată!, La poartă la Țarigrad, A Christmas Festival, Jingle Bells, A White Christmas Noel, Silent Night, Coroană de trandafiri, All I Want for Christmas Is You, A Merry Little Christmas, Legănelul lui Iisus, Noi umblăm și colindăm, La Viflaim, Let It Snow, Santa Claus Is Coming to Town, Galbenă Gutuie, Once Upon a December, Valsul Florilor (Spărgătorul de Nuci), Tritsch-Tratsch Polka, Uvertura Operetei Liliacul și Ave Maria.