ICR, partener al Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL

Institutul Cultural Român este partener al Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL, ajuns la cea de a VIII-a ediţie , care va avea loc în perioada 8-14 august 2011 la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

The Tree of Life, cel mai recent film in regia lui Terrence Malick, cu Brad Pitt in rolul principal, premiat cu Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes în 2011, va fi prezentat in premieră în România in deschiderea ediţiei, luni, 8 august.

Festivalul International de Film Independent ANONIMUL îşi menţine structura competiţională. Competiţia de lungmetraj va include şapte titluri, selecţia fiind realizată de Ludmila Cvikova, Head of International Programming în cadrul Institutului de Film din Doha. Cele sapte titluri vor concura pentru Marele Premiu al Festivalului de Film ANONIMUL in valoare de 3.000 USD, premiu acordat exclusiv pe baza voturilor exprimate de publicul prezent la Festival.

Pentru sectiunea de scurtmetraj, au fost înscrise 300 de scurtmetraje de ficţiune şi animaţie din 37 de ţări. Scurtmetrajele incluse în selecţia realizată de criticul de film Irina-Margareta Nistor vor concura pentru Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune, oferit de Institutul Cultural Român, respectiv pentru Cel mai bun scurtmetraj de animaţie, fiecare în valoare de 1000 USD, premii acordate exclusiv pe baza voturilor exprimate de publicul prezent la Sfantu Gheorghe. La sectiunea scurtmetraj de fictiune, Fundatia Anonimul va acorda Premiul Ovidiu Bose Paştina, în valoare de 1000 USD.

Ediţia a VIII-a a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL este organizată de Fundaţia Anonimul, cu sprijinul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Centrului Naţional al Cinematografiei, Institutului Cultural Român, Consiliului Judeţean Tulcea şi Televiziunii Române, producător asociat.

Parteneri: Stella Artois, Lavazza prin Blue Coffee Service, HBO Romania, Fundatia Soros Romania

Cu sprijinul: TNT Romania, Golden Tulip Victoria Bucharest Hotel

Parteneri media: Radio Guerrilla, Adevarul, 24FUN, Caţavencii, România literară, The One, Cinemagia, Happy Fish TV