ICR Berlin: Concert Valeriu Cașcaval și Dejan Iovanovic

ICR Berlin anunță concertul artiștilor Valeriu Cașcaval și Dejan Jovanovic, care va avea loc miercuri, 17 mai 2017, începând cu ora 21.00, la Zig Zag Jazzclub, Berlin.
Se pot rezerva locuri aici.

Dejan Jovanovic acordeon (Serbia) s-a născut în Obrenovac (Serbia) într-o familie de muzicieni. În anul 1999 Dejan Jovanovic s-a mutat la Berlin unde a studiat la Academia de Muzică „Hanns Eisler” acordeon clasic și pian. A susținut numeroase spectacole împreună cu diverse trupe din Berlin, iar în anul 2000 a fondat împreună cu Oana Chițu grupul Romença. Au urmat apoi proiecte precum „Bucharest Tango”, cu tango românesc din Bucureștii anilor 20-30 sau „Divine”, proiect dedicat legendarei Maria Tănase, urmate din 2008 de o serie de turnee europene alături de Oana Cătălina Chițu.

Valeriu Caşcaval țambal (Republica Moldova) a absolvit în 1996 Academia de Muzică „Gavriil Musicescu”. În 2003 îşi încheie studiile la Facultatea Teorie şi Compoziţie a Şcolii Superioare de Muzică din Hamburg (Germania). În activitatea sa artistică se înscriu diverse colaborări cu nume sonore ale muzicii folclorice din Basarabia, precum Vasile Iovu, Nicolae Botgros, fraţii Ştefăneţ şi Advahov. Între timp, a avut şi numeroase turnee în Europa, participând în diferite proiecte de muzică contemporană şi de operă. A înregistrat şi câteva CD-uri cu Orchestra „Lăutarii”, dar şi cu alţi interpreţi instrumentişti şi vocalişti renumiţi din R. Moldova şi România.