George Enescu, în interpretarea violoncelistului Mirel Iancovici și a pianistului Jeroen Riemsdijk, la Budapesta

Violoncelistul Mirel Iancovici susține un recital cu titlul „George Enescu și profesorii săi”, împreună cu pianistul olandez Jeroen Riemsdijk, miercuri, 4 mai 2022, ora 19.00, la Budapest Music Center, eveniment susținut de ICR Budapesta. Recitalul are loc la împlinirea a 67 de ani de la decesul marelui compozitor George Enescu.

Alături de piese enesciene, adaptate pentru pian și violoncel de maestrul Mirel Iancovici, recitalul cuprinde și lucrări scrise pentru aceleași instrumente de Robert Fuchs, Gabriel Fauré și de Jules Massenet, cei trei compozitori remarcabili, care au influențat și au format personalitatea copilului-minune român George Enescu, ce urma să devină unul dintre cei mai proeminenți și complecși artiști ai secolului XX.

Program:

Robert Fuchs: Sonata a doua în Mi bemol minor, op. 83
George Enescu: Rapsodia română nr. 2, op.11
George Enescu: Carillon nocturne
Jules Massenet: Méditation din opera Thaïs
Jules Massenet: La Zingaresca din Fantasy
George Enescu: Sonata „Torso” (1911)
George Enescu: Triptich pentru violoncel solo,Doïna, Preludio monodico și Lăutarul
Gabriel Fauré: Second Sonata în Sol major op.117

Mirel Iancovici, violoncelist, compozitor, profesor român, a absolvit Conservatorul din București. A câștigat numeroase concursuri internaționale importante, acestea propulsându-l în sălile de concerte din Europa şi Statele Unite ale Americii, precum şi către contracte de înregistrări radio şi TV. A colaborat cu artişti precum Claudio Abbado, Philippe Entremont, Herman Krebbers, Silvia Marcovici, Raphael Oleg, Ghenadie Rozhdestvensky, Yoav Talmi, Paul Tortelier, Han de Vries și Gerard Wyss, cântând în săli de concerte ca Lincoln Center New York, Carnegie Hall, Concertgebouw Amsterdam, Philharmonie Berlin, Palau de la Musica Barcelona, Kennedy Center Washington, Royal Festival Hall, Wigmore Hall. A susţinut cursuri de masterat în Franța, Germania, Italia, Irlanda, Olanda, România, SUA și Coreea de Sud, iar în prezent este profesor de violoncel la Conservatorul din Maastricht şi Brabant (Olanda).

Jeroen Riemsdijk (1962) este un reputat pianist olandez, profesor, cercetător şi scriitor. Predă pian, fiind profesor la Conservatorul din Maastricht, unde a inițiat și un program de masterat pentru instumentiști și vocaliști. A fost director artistic la festivaluri din Belgia precum al Seriilor Altembriouck sau Masters of Stage. Deși în ultimul timp a înregistrat opere de Beethoven și Brahms cu Orchestra Mozart și Claudio Abbado, în interpretările și cercetările sale muzica secolului al XX-lea și cea contemporană ocupă un loc primordial.

Alte detalii și achiziționare bilete: www.bmc.hu