Formația de jazz RoManouche Band: atelier și concert extraordinar la București

Explosive Jazz este titlul un dublu eveniment prezentat de RoManouche Band la București, pe data de 25 iunie, ora 18.00,  în Aula Magna a Academiei de Studii Economice.

Concertul va fi precedat de un atelier care va conține o introducere în stilurile  jazz, etno-jazz și manouche, un adevărat laborator de creație și improvizație jazzistică.

Explosive Jazz este un concert extraordinar al soliștilor trupei RoManouche care se bucură de un succes remarcabil în țările care i-au adoptat. Saxofonistul Nicolas Simion, stabilit în Germania, este compozitor și liderul mai multor formații internaționale de jazz. Lui i se alătură muzicienii Giani Lincan - țambal și Costel Nițescu - vioară. Cei trei soliști vor fi susținuți de cunoscutul muzician Capriel Dedeian - chitară, oud, buzuki.

Creată special pentru proiectul Another Face of the Roma Culture, formația de jazz RoManouchea luat naștere în Norvegia, într-un jam session al unor muzicieni români, romi și norvegieni. Dacă scopul inițial al proiectului  Another Face of the Roma Culture a fost combaterea stereotipurilor şi prejudecăţilor care sunt vehiculate la adresa comunității rome, cu ocazia dublului eveniment găzduit de Academia de Studii Economice, artiștii, organizatorii și partenerii își propun să cucerească un public nou.

Proiectul Another Face of the Roma Culture, inițiat și organizat de Asociația Dynamic Art, face parte din programul Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european" și este susținut printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.

Intrarea la atelier și concert este liberă.