Filmul „Otto Barbarul”, prezentat în premieră în Suedia

Lungmetrajului „Otto Barbarul”, regizat de Ruxandra Ghițescu, va rula miercuri, 4 mai 2022, ora 18.30 (ora Suediei), la cinematograful Klarabiografe de la Casa de Cultură a orașului Stockholm/ Kulturhuset Stadsteatern, în cadrul programului Noul Film European 2022. Filmul va fi prezentat, în premieră, în Suedia, în urma unui parteneriat realizat între ICR Stockholm și Kulturhuset Stadsteatern.

Filmul surprinde momentul din viaţa unui adolescent punk în vârstă de 17 ani, care se confruntă cu moartea iubitei sale. Din distribuție fac parte actorii Marc Titieni (în rol principal), Adrian Titieni, Ioana Bugarin, Ioana Flora, Mihaela Sîrbu, Iulian Postelnicu, Ana Radu, Constantin Drăgănescu. Înainte de proiecția filmului va fi difuzat un interviu cu regizoarea Ruxandra Ghițescu, realizat de Johannes Mayer, coordonator de programe la Biblioteca orașului Stockholm/ Kulturbiblioteket. 

Otto Barbarul este un film realizat pentru experienţa privitorului într-o sală de cinema, o experienţă la care am lucrat în detaliu prin sunet, muzică şi imagine. Este o mare bucurie ca filmul să ajungă la publicul din Suedia”, a declarat regizoarea Ruxandra Ghițescu.

„Otto Barbarul”, al cărui scenariu este semnat de regizoarea Ruxandra Ghiţescu, a avut premiera mondială, în 2020, în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Sarajevo. Pelicula a fost distinsă la ediția din 2021 a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF, România) cu premiul pentru cel mai bun lungmetraj în cadrul Zilelor Filmului Românesc.

Sala cinematografului Klarabiografe are o capacitate de 78 de locuri. Biletele vor fi puse în vânzare de Kulturhuset: Otto the Barbarian (Rumänien); kulturhusetstadsteatern.se

Ana Drăghici este director de imagine, iar Dana Bunescu semnează montajul. Producătorii filmului sunt Iuliana Tarnoveţchi şi Oana Praţa, iar Anda Ionescu este producător delegat. Lungmetrajul e produs de Alien Film în co-producţie cu Polar Bear şi Alien Films Entertainment.

Producţia este realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Eurimages, co-finanţată de Shelter Prod., cu sprijinul Taxshelter.be & ING şi al Programului Europa Creativă al Uniunii Europene.