Festivalul Internațional de Muzică „J.S. Bach”, ediţia a VII-a

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău sprijină participarea muzicienilor: Diana Bucur (soprano), Mihaela Işpan (mezzo-soprano), Tiberius Sima (tenor), Lucian Oniţă (bas) şi a dirijorului Cristian Florea la cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică „J.S.Bach” ce va avea loc în perioada 7-14 mai 2017.

Programul celei de-a VII-a ediții cuprinde 4 concerte ce vor fi susţinute de muzicieni valoroşi din România, Germania, Ucraina, Rusia și Republica Moldova.

Deschiderea festivalului va avea loc pe data de 7 mai, cu GALA ORGANIȘTILOR DIN MOLDOVA - concert susținut de Anna Strezeva, Mihail Strezev și Reghina Nadkrenicinaia, la Catedrala Romano-Catolică din Chișinău.

Pe data de 9 mai va avea loc concertul BACH IN THE CITY - susţinut de ansamlul de acordeoniști Concertino(Republica Moldova). În program vor fi prezentate aranjamente din creația lui J.S. Bach, pregătite special pentru actuala ediție a festivalului.

Al treilea concert din cadrul festivalului - BACH ȘI CONTEMPORANII SĂI, va avea loc pe data de 11 mai şi va fi susținut de reputatul chitarist rus Evgeni Finkelstein. Prima parte a concertului va fi un recital de chitară, iar în partea a doua a concertului muzicianul va fi acompaniat de Orchestra Națională de Cameră, sub bagheta maestrului Cristian Florea (România/Germania).

Festivalul se va încheia pe data de 14 mai cu una din lucrările monumentale ale lui J.S. Bach – MAREA MISĂ ÎN SI MINOR,BWV 232, o creație grandioasă realizarea căreia presupune un efort artistic considerabil. În acest eveniment sunt implicate Orchestra Națională de Cameră, Corul Național de Cameră și Corul mixt al AMTAP, conduse de Ilona Stepan, având ca soliști 4 vocaliști invitați din România: Diana Bucur (soprano), Mihaela Maria Ișpan (mezzo-soprano), Tiberius Simu (tenor), Lucian Onița (bas), precum și 5 instrumentiști suflători - din Kiev, Ucraina. Celebra creație va răsuna sub bagheta maestrului Cristian Florea.

În acest an, festivalul își va schimba, temporar, locația și se va desfășura la Catedrala Romano-Catolică din Chișinău (concertul din 7 mai) și Muzeul Național de Artă a Moldovei (concertele din 9, 11, 14 mai). Această modificare este legată de faptul că în prezent, edificiul Sălii cu Orgă se află în proces de restaurare.

Începutul concertelor pe 7, 9, 11 mai la 18:30, pe 14 mai la 16.00. Biletele pot fi cumpărate la casa de bilete a Sălii cu Orgă și online – www.iticket.md.

Festivalul Internaţional de Muzică „J.S. Bach” este un eveniment organizat de Sala cu Orgă şi Fundaţia Culturală Bach.

Partenerii evenimentului sunt: Institutul Cultural Român „M. Eminescu”, Hotelul BERD'S, Daac Hermes SA, Total Leasing & Financial Casa IMAGO.

Parteneri media: TVR Moldova, Radio Chişinău, Radio Datina, Acasa TV Moldova, Grupul de presă „Realitatea”, TVC21, TV7, Maestro FM, portalurile Diez, EA.md, Unimedia, Iticket.