Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru și Film „ClassFest”, organizat la Chişinău

Ediția a IX-a a Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru și Film Class Fest, organizată de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice,  are loc în perioada 7-12 mai 2019. Manifestările evenimentului se vor desfășura în incinta Teatrului Geneza Art și a Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice.

Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru și Film ClassFest este o manifestare cultural-artistică în care sunt promovate creațiile teatrale și cinematografice realizate de studenții actori, regizori, coregrafi și scenografi de la instituțiile de învățământ artistic din mai multe țări europene, în special al celor din spațiul românesc. 

Această ediție a ClassFest - ului este orientată spre promovarea artei cinematografice, astfel în programul festivalului vor fi incluse filme de diferite genuri, realizate de studenți. 

În program vor fi incluse activități precum realizarea atelierelor de creație, inaugurarea unei expoziții de fotografie, vor avea loc discuţii despre filmele vizionate, ceea ce va asigura un inedit schimb de experienţă pentru toți participanții la festival. În acest scop, la acestă ediție, vor participa tineri cineaști din România, Republica Moldova, Germania, Austria, Polonia, Georgia, Franţa, Ucraina, Federația Rusă, Republica Belarus, precum și Kazahstan, Uzbekistan, Azerbaijan, Armenia.

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău a fost partenerul fidel şi al edițiilor anterioare ale Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru și Film ClassFest.