EXPO | Ștefania Crișan la Nuit Blanche, Paris

5 octombrie, începând cu orele 20, până la 2 dimineața

Biserica Saint Bernard de la Chapelle

11 Rue Affre, 75018 Paris

Nuit Blanche à Paris, manifestație artistică anuală deosebită, prestigioasă, care durează doar de-a lungul unei nopți, propune în programul său variat, care conține diverse tipuri de evenimente artistice gratuite - de la o paradă artistică și muzicală care se va derula în tot Parisul la un velodrom creat artificial pe bulevardul periferic - și instalația-performanță a unei artiste de origine română, Ștefania Crișan, intitulată « Geamăna ». Un proiect care se înscrie în seria de evenimente culturale propuse publicului în locații inedite ...biserici și mănăstiri.

Astfel, o puteți întâlni pe artista Ștefania Crișan în Biserica Saint-Bernard de la Chapelle, în arondismentul parizian nr 18, în cadrul unui eveniment pluridisciplinar - fotografie, sunet, video, text, performanță - , curatoare fiind Pauline Lisowski.

Ștefania Crișan, o artistă originară din România care a absolvit Școala de Artă din Metz, a primit de curând premiul Punctul de Aur (Point d'Or), acordat celui mai merituos elev. Selecționată cu instalația "Geamăna" pentru Nuit Blanche à Paris, artista

condensează performanța, instalația și înregistrarea video, într-o încercare de a interoga asupra posibilității de a "vindeca" un lac în România. Prin gesturile sale aproape rituale, contactul cu pământul, dar și prin cântec, artista încearcă să redea viață peisajului dezolant, inversând astfel entropia acestui loc. O operă care incarnează dimensiunea sublimului și pune problema sacralității în ziua de azi.

Institutul Cultural Român de la Paris sprijină acest proiect prin comunicare și promovare.


Program :

20-20h30 – performanță “reverse_the_entropy”,și la fiecare oră fixă : 21h/22h/23h/00h/01h/02h

Intrarea este liberă.