EUNIC. Peste 40 de pelicule, la Festivalul Internațional de Film de Scurtmetraj „Big Bang” de la Atena

România este, în premieră, țară invitată de onoare a Festivalului Internațional de Film de Scurtmetraj „Big Bang” din Atena, în perioada 7 - 9 iunie 2019.

Programul, sub denumirea ”Romanian Short Film Panorama”, cuprinde peste 40 de filme românești, împărțite în mai multe secțiuni.

”Big Bang International Short Film Festival” este unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de acest gen din Grecia și singurul din Atena, bucurându-se de multă atenție din partea publicului elen.

În cadrul secțiunii “T-short” va fi prezentat noul val al cinematografiei românești în zilele de 7 - 8 - 9 iunie . La eveniment vor lua parte regizori și critici de film din românia, printre care Manuela Cernat, critic, istoric de film și scenograf, Andrada Botezatu, regizor “Sunny Rain”, Răzvan Mihai Badea, regizor și producător “Sunny Rain”, aceștia din urmă fiind sprijiniți de Institutul Cultural Român.

În cadrul secțiunii speciale dedicate sănătății, vor fi invitate să participe toate statele membre ale custer-ului EUNIC Atena, iar filmele romanești premiate în cadrul festivalului vor fi proiectate în cinematografele partenere din întreaga Grecie.

Evenimentul se înscrie în cadrul demersului constant al Ambasadei României de la Atena, reprezentant al ICR în cadrul clusterului EUNIC local, de a promova cinematografia româneasca în Grecia. Festivalul va avea loc la cinemateca din Atena, Lais.

Detalii program:

http://www.bigbang.gr/romanianfilms.asp?tab=1&fbclid=IwAR0UQdVXdU3mVSOoRodfoTf8wcjJ7uJend0rHT5kt6Ls4gjSErPSdzCTpxU