Endurance Force/Rezistenţa face diferenţa - Sorin Zlat şi invitaţii săi, concert și lansări la Institutul Cultural Român

Vineri, 25 septembrie 2015, de la ora 19.00, jazz-ul ocupă sala ICR (Aleea Alexandru 38, București): Sorin Zlat Trio va marca, printr-un concert, apariția unui nou album al formației – ENDURANCE (A&A Records, 2015). În cadrul evenimentului, organizat de Institutul Cultural Român în colaborare cu Fundaţia Muzza, va avea loc, de asemenea, lansarea volumelor Teme de jazz – compozitori români (Editura Grafoart) şi Jazz cocktail (Editura Tracus Arte) ale muzicologului Alexandru Șipa.
Sorin Zlat Trio a luat naștere în 2008 și a concertat la festivaluri prestigioase și în cluburi celebre din Montreux, Londra, Berlin ș.a. Repertoriul cuprinde compoziţii personale şi cover-uri, combinând stiluri precum cool jazz, latin, post-bop şi clasic. Endurance este un album dedicat familiei, cu piese care ilustrează, în ansamblu, o multitudine de trăiri: bucurie, tristețe, renaștere, speranță, durere, răbdare.
Culegerea Teme de jazz compozitori români alcătuită și îngrijită de Alexandru Şipa cuprinde 87 de piese semnate de 17 dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi autori, reprezentativi pentru toate generaţiile de muzicieni români de jazz. Jazz cocktail include texte publicate de autor în ultimul deceniu și documente – autografe și imagini ale unor artiști cunoscuți din țară și străinătate.

Intrarea este liberă. După concert, muzicienii și autorul volumelor lansate vor oferi autografe.

În deschidere, de la ora 18.00, reprezentanții mass media sunt invitați la o întâlnire cu organizatorii și protagoniștii evenimentului,