Despre orașe și râuri balcanice - urbanistul Claudiu Forgaci la Festivalul ONE ARCHITECTURE WEEK de la Plovdiv

Despre orase si rauri balcanice - urbanistul Claudiu Forgaci la Festivalul ONE ARCHITECTURE WEEK de la Plovdiv

Arhitectul și urbanistul Claudiu Forgaci va participa, pe 20 septembrie 2015, cu sprijinul Institutului Cultural Român, la dezbaterea BALKAN SYNDROMЕ? din cadrul festivalului internațional ONE ARCHITECTURE WEEK, desfășurat în perioada 18 – 27 septembrie la Plovdiv, Bulgaria.
Lansat în 2008 la Sofia, festivalul ONE ARCHITECTURE WEEK este acum unul dintre cele mai ample evenimente de profil din regiune. Programul include prezentări, expoziții, dezbateri, ateliere, proiecții de film, intervenții urbane. Tema ediția din acest an a festivalului este „Un-common river“. Dezbaterea BALKAN SYNDROMЕ? reunește cercetători, planificatori, experți în planificare urbană și activiști care vor aborda, comparativ, problema integrării râurilor în țesutul urban al orașelor din Balcani.
Claudiu Forgaci, licențiat în arhitectură la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu“ din București, a studiat în Italia și în Olanda, fiind în prezent doctorand la Departamentul de Urbanism al Universității Tehnice din Delft. Este interesat de structurile spațiale urbane și de integrarea râurilor ca infrastructuri centrale cu o funcție socială importantă. La întâlnirea de la Plovdiv își va prezenta experiența de cercetare legată de râul Dâmbovița în București.