Coproducția româno-franceză „Amourg”, la festivalul multicultural din Veneux-Les-Sablons

Coproducția româno-franceză „Amourg”, la festivalul multicultural din Veneux-Les-Sablons

Spectacolul teatru-dans „Amourg”, creat în urmă cu câțiva ani, cu sprijinul Institutului Cultural Român, va avea reprezentația pe 21 septembrie în cadrul Festivalului multicultural „PasserelleS” ce se desfășoară în perioada 20-21 septembrie 2019, în localitatea Veneux-Les-Sablons, lângă Paris.

Având ca temă „Culoarea”, ediția din acest an a festivalului găzduiește la Maison des Associations și spectacolul "Amourg", care este o coproducție realizată de Compania „Azacusca” din Paris, Institutul Cultural Român de la Paris și casa de producție "4everfilms Productions".

Artiștii companiei Azacusca suținuți de ICR Paris sunt actrița-regizor Codrina Pricopoaia și dansatorul- coregraf Daniel Pop.

"Amourg" este un spectacol complet și complex care îmbină poezia cu muzica și dansul, cu expresivitatea și emoțiile pe care le exprimă chipurile și corpurile artiștilor, un spectacol inedit într-o împletitură labirintică, un cabaret literar conceput ca o călătorie introspectivă, pornind de la poemele lui Gherasim Luca, Gelu Naum, Nichita Stanescu. Spectacolul mai fost prezentat în mai multe locații - pe malurile Senei, în imediata apropiere a catedralei Notre-Dame, la Issy les Moulineaux, în cadrul Sezonului România-Franța (festivalul Bleu/Albastru) și la Tg Mureș. Intrarea este liberă.

«Căutând locul pe care fiecare îl are în lume, „Amourg” este un spectacol care ne propune să medităm asupra intersectării mitologiilor noastre personale și proiecțiile lor asupra lumii care ne înconjoară». Zi de zi, cotidian Târgu Mureș

Întregul eveniment este pus sub semnul „Journées européennes du Patrimoine 2019/ Zilele europene ale patrimoniului 2019”, și se va derula în colaborare cu Ministerul francez al Culturii.