Contemporanii în Madeira. Tabăra de creație „Insula eternei primăveri”

În perioada 10-17 martie, în cadrul proiectului Contemporanii, se va desfasura o tabăra de pictură a cărei locație este Madeira, arhipelagul portughez din Atlanticul de Nord. Vor participa artiştii: Dorin Coltofeanu, Teodora Coltofean, Ion Grigorescu, Ruxandra Grigorescu, Christian Paraschiv şi Mihai Sârbulescu, care, pe parcursul celor șapte zile de tabără, vor realiza activitate de documentare și vor crea premizele lucrărilor inspirate unicitatea locului.

În cadrul acestei tabere va participa și fotograful Cristian Macovei, care va realiza atât fotografii cu activitatea artiștilor în tabără, cât și fotografii menite să surprindă splendoarea locului.

Fotografiile vor însoți documentarul care se va realiza zilnic, postat la adresa www.contemporanii.org/documentar. Documentarul ține loc de parte introductivă (a expoziției) ce prezintă evenimentele premergătoare actului de creație (realizarea unei lucrări) precum și elemente care îi înlesnesc înțelegerea. El va însuma conținut editorial și fotografii ale artiștilor în diferite ipostaze surprinse în cele șapte zile ale taberei din Madeira.

Lucrările și fotografiile vor fi expuse în România, în cadrul expoziției „Insula eternei primăveri”, programată la sfârșitul lunii mai la Biblioteca Natională a României.

Contemporanii este un proiect inițiat și derulat de Asociatia Făuritori și constă în valorizarea Culturii românesti actuale prin favorizarea actului de creație, abordat într-o perspectivă unitară cu creatorul. Proiectul Contemporanii are ca obiectiv organizarea şi susținerea de activităţi artistice şi socioculturale: schimburi culturale internaţionale, diverse manifestări artistice, tabere de pictură, expoziţii, educarea sensibilitaţii estetice a publicului.