Concert Golden Horn Brass la 10 ani de Parteneriat Strategic România-Turcia

Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul continuă seria manifestărilor culturale de marcare a unor evenimente din agenda de diplomație publică și culturală, de data aceasta, a relațiilor bilaterale româno-turce.

Astfel, joi, 25 noiembrie 2021, în colaborare cu Ambasada României în Republica Turcia, va avea loc o serată muzicală, la Sheraton Hotel & Convention Center, din Ankara, în marja împlinirii a 10 ani de Parteneriat Strategic România – Turcia și cu participarea ansamblului Golden Horn Brass.

Fondat în anul 2014, ansamblul îi are în componența sa pe Julian Lupu (trompetetă), Renato Alexandru Lupu (trompetă), Begüm Gökmen (corn), Sinan Şirin (tubă), Emre Berbergil (trombon).

Programul artistic cuprinde lucrări precum Manuel Penella – „El Gato Montes”, Anonim – „Uzun Ince Bir Yoldayim”, Georges Bizet – „Carmen Overture and Habanera”, Grigoraș Dinicu – „Hora Staccatto”, Manuel Rodriquez – „La Cumparsita”, Joseph Kosma – „Autumn Leaves” și Anonim – „Nihavend Longa”.

La eveniment vor participa membrii corpului diplomatic acreditat la Ankara, înalți oficiali, dar și personalitãți din mediul economic și cultural turcesc, accesul făcându-se pe bază de invitație.

Proiectul face parte din ciclul de manifestări culturale de promovare amuzicii și a interpreților români de succes, cu o frumoasã carierã în Republica Turcia, în cadrul evenimentelor de diplomație publicã.