Concert de muzică clasică în cadrul complexului St. Virgil din Salzburg, cu sprijinul ICR Viena

Un concert de muzică clasică susținut de interpreții Andrei Gologan (pian), Jonian Kadesha (vioară), Pablo Hernan (vioară / violă) și Vashti Hunter (violoncel) va avea loc joi, 15 decembrie 2022, în cadrul complexului St. Virgil din Salzburg, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Viena.

Program:

- Henry Purcell - Trei Fantezii pentru vioară, violă și violoncel

- Constantin Silvestri - Suita pentru pian Op. 3, No. 2, Jeux d’enfants

- Ciprian Porumbescu - Baladă pentru vioară și pian

- George Enescu - Ménétrier din Suite Impressions d’enfance pentru vioară solo

- George Enescu - Impromptu Concertante pentru vioară și pian

- George Enescu - Serenade Lointaine pentru pian, vioară și violoncel

- Wolfgang Amadeus Mozart - Cvartetul cu pian în Sol minor, KV. 478

Pianistul Andrei Gologan a concertat în ultimii ani în săli renumite din lume, precum Pierre-Boulez-Saal și Konzerthaus din Berlin, Stiftung Mozarteum din Salzburg sau Wigmore Hall din Londra. Printre mentorii lui se numără Sir Andras Schiff și Daniel Barenboim. Andrei Gologan a colaborat cu muzicieni precum Mihaela Martin, Benjamin Schmid sau Alexandru Tomescu.

Violonistul Jonian Ilias Kadesha a apărut recent ca solist alături de Chamber Orchestra of Europe, dirijată de Sir András Schiff la Festivalul Kronberg, Orchestra Simfonică de Stat din Atena și Orchestra de Cameră Scoțiană. Jonian Kadesha susține recitaluri la Wigmore Hall, Philharmonie Berlin sau Louvre Paris și a debutat la Konzerthaus Berlin ca solist și director artistic al ansamblului de cameră CAERUS.

Violonistul și violistul Pablo Hernan este membru al Cvartetului Chiaroscuro, susținând recitaluri în săli precum Konzerthaus din Viena, Berlin Konzerthaus, Carnegie Hall, seria de recitaluri de la Vancouver sau Boulez Saal. În calitate de solist, Pablo a colaborat cu London Philharmonic Orchestra, Concerto Budapest, Royal Northern Sinfonia, London Chamber Players, Orchestra Balthasar Neumann și Orchestra de Cameră Engleză.

Violoncelista Vashti Hunter, profesoară la Universitatea Anton Bruckner din Linz, a apărut în cadrul a numeroase festivaluri prestigioase, precum Heidelberger Frühling, Festspiele Mecklenburg-Vorpommern sau Lockenhaus Chamber Music Festival, colaborând cu artiști consacrați ca Martha Argerich, Steven Isserlis sau Nicolas Altstaedt. Vashti Hunter este fondatoarea Trioului Gaspard, premiat la concursurile Joseph Haydn și Joseph Joachim.

Complexul Sf. Virgil din Salzburg este o entitate non-profit aflată sub patronajul Arhiepiscopiei Salzburgului, funcționând ca instituție de educație pentru adulți, centru de seminarii și conferințe, spații pentru concerte și expoziții.