Concert de cameră „Sentimental Milestones" , dedicat Zilei Internaționale a Francofoniei, la Institutul Cervantes din Berlin - ANULAT!

Concertul este anulat ca urmare a răspândirii rapide a noului Coronavirus!

În data de 30 martie 2020, orele 19.00 va avea loc la Institutul Cervantes din Berlin, concertul de cameră „Sentimental Milestones” - un proiect dedicat Zilei Internationale ale Francofoniei.

Atât România cât și Spania fac parte din rândul națiunilor francofone, motiv pentru care anul acesta ICR Berlin organizează, împreună cu Institutul Cervantes, un concert de cameră susținut de sporanele Madeleine Pascu și Aida Pascu, acompaniate de chitaristul Bogdan Mihăilescu.

Madeleine Pascu este prim-solistă a Operei Naționale București și câștigătoare a premiului“Cea mai bună solistă de operă a anului” în cadrul galei premiilor VIP România 2012. Pe scena de operă sau în sălile de concert, o regăsim pe Madeleine Pascu acoperind părțile dificile de soprană lirico-spinto, cu nuanțe dramatice destul de pronunțate, cum ar fi: Turandot, Tosca, Santuzza, Lady Macbeth, Abigaille, Senta, Ortrud și multe altele asemenea acestora, unele dintre ele aflându-se chiar la confluența dintre vocea de soprană și cea de mezzo-soprană. Toate aceste performanțe au atras atenția atât în țară, cât și peste hotare, onorând astfel invitațiile de a cânta în repetate rânduri în Italia, Canada și Germania.

Aida Pascueste studentă în anul II la Universitatea Națională de Muzică București iar din 2008 activează în corulde copii al Operei Naționale București, în cadrul căruia a avut numeroase momente solistice. Evoluția ei a fost marcată de câștigarea Medaliei de Aur a „Competiției Internaționale de la Viena” cât și de debutul ei în rolul Paminei în opera „Die Zauberflöte” de W.A. Mozart, la Studioul Experimental de Artă Performantă „Ludovic Spiess” al Operei Naționale București. În luna octombrie a anului 2019, la Paris, în cadrul competiției „Grand Prix George Enescu”, aceasta a câștigat marele premiu, incluzând marele Premiul Publicului, si Premiul „George Enescu“.

Bogdan Mihăilescu - a studiat chitara clasică la București și Cluj. În 1984, câştigǎ Marele trofeu al Concursului naţional de chitarǎ clasicǎ de la Sinaia, ceea ce îi deschide drumul către o intensă activitate concertistică și pedagogică în România, Germania, Africa de Sud și Marea Britanie.În perioada 1997–2006, Bogdan Mihǎilescu se perfecţioneazǎ la Londra descoperind noi valenţe ale chitarei cu profesorii Gary Ryan şi Carlos Bonell, şi participândîn mod regulat la şedinţele de masterclassîn cadrul Royal Academy of Music. În 2007 se restabileşteînRomâniaşi se dedicǎ exclusiv muzicii de camerǎ dând numeroase recitaluri atâtîn Bucureşti precum şiîn alte oraşe din ţară alături de prestigioşi muzicieniîn formule camerale de la duet la cvintet.

Din 2014 şi până în prezent,Bogdan Mihǎilescu asusţinut numeroase recitaluri camerale internaţionale în marile orașe ale lumii precum:Londra,Paris,Lyon,Beijing,Vilnius,Luxemburg, Bruxelles, Sofia, Budapesta, Sarajevo, Berna, Zuerich, Atena.

Intrarea este liberă.

Repertoriul muzical cuprinde atât compozitori francezi cât și spanioli.

Anonim My Lady Greensleeves

Fernando Sor Lagrime mie d’affanno

Mauro Giuliani Allegretto nr.3

Manuel Maria Ponce Estrelitta

Fernando Obradors El Vito

Alberto Ginastera Canción del árbol del olvido

Reynaldo Hahn Si mes vers avaient des ailes

Francis Poulenc Les chemins d'amour

Franz Schubert Serenade

Jules Massenet Elegie

Tiberiu Brediceanu Doina Stancutei

Lacalle Garcia Amapola

Ernesto de Curtis Torna a Surriento

Gabriel Fauré Rêve d’amour

Villa Lobos Melodia sentimental

Johannes Brahms Schwesterlein

Jacques Offenbach Barcarolle