Campion evreu al României : Leon Rotman la „Cafeneaua Românească” de la ICR Tel Aviv

În continuarea seriei de evenimente din cadrul „Cafenelei Românești”, ICR Tel Aviv va organiza și găzdui un eveniment în onoarea lui Leon Rotman, în prezent cel mai în vârstă campion olimpic al României și singurul evreu român dublu campion olimpic.

Evenimentul, desfășurat în limba română, va avea loc pe 8 august 2019, de la ora 18.00. Leon Rotman, născut la București, pe  22 iulie 1934, a fost multiplu campion național la caiac-canoe, fiind dublu medaliat cu aur la Olimpiada de la Melbourne, din 1956, la 1.000 şi 10.000 de metri. Mai mult, în 1960, la Olimpiada de la Roma, a obținut bronzul la proba de 1.000 de metri.

Comunitatea românească din Israel va avea astfel ocazia, datorită inițiativei ICR Tel Aviv, să cunoască pe unul dintre marii sportivi români evrei și să-i asculte povestea de viață și drumul lung și dificil către recunoașterea internațională. În cadrul evenimentului, alături de discuțiile libere purtate de Leon Rotman, vor fi proiectate fragmente din materiale de televiziune dedicate acestuia.