BUDAPESTA. România participă la „Noaptea Literaturii” din Ungaria cu un fragment din romanul scriitoarei Ana Maria Sandu

Ediția a V-a a evenimentului „Noaptea Literaturii” va fi difuzată online în perioada 24-26 iunie 2020. Cu această ocazie, actori ai Teatrului „Örkény István” din Budapesta citesc fragmente din literatura contemporană a 23 de țări, traduse în limba maghiară. Clipurile video vor fi lansate de la ora 19.00, consecutiv, pe pagina de Facebook și Youtube a evenimentului, pe site-ul www.irodalomejszakaja.hu/.

Autorul selectat pentru a reprezenta România la această ediție este Ana Maria Sandu, cu romanul „Omoară-mă!”, în traducerea maghiară a Gabriellei Koszta (Editura Vince, 2018). Fragmentul lecturat de actrița Józsa Bettina va fi lansat online în 26 iunie 2020, la ora 19.40.

„Noaptea Literaturii” va fi organizată pentru a doua oară și în orașul Debrețin, unde, între 26-28 iunie, între orele 20.00-22.00, actorii Teatrului „Csokonai” vor citi fragmentele în diverse spații deschise din centrul orașului. Actrița Mészáros Ibolya va lectura, în 26 iunie, același fragment de Ana Maria Sandu, pe terasa cafenelei-librării „Karakter – 1517”, din piața Kossuth.

Evenimentul „Noaptea literaturii” este organizat de Clusterul EUNIC Ungaria, iar textele literare selectate au ca temă „Secrete”.

Proiectul este susținut de Primăria Generală a Budapestei și de Primăria sectorului 7, de Primăria Municipiului Debrețin respectiv de Deutsches Kulturforum. Parteneri: Teatrul „Örkény István”, Teatrul „Csokonai”, Universitatea din Debrețin.

Țările participante: Austria, Belgia (Vallonia-Buxelles), Bulgaria, Cehia, Elveția, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Izrael, Japonia, Polonia, Lituania, Mara Britanie, Norvegia, Olanda, Portugalia, România, Slovacia, Spania, Turcia și Ungaria.

Eveniment desfășurat în limba maghiară.

Mai multe detalii:

https://www.irodalomejszakaja.hu/

https://www.facebook.com/irodalomejszakaja/

https://www.youtube.com/watch?v=u3pNnF5tiUQ