Bien ensemble - Codrina Pricopoaia

Bien ensemble - Codrina Pricopoaia

In această perioadă de post izolare, Institutul Cultural Român de la Paris menține legătura cu creatorii români din Franța sau cu creatorii care participă prin munca loc la strălucirea culturii române în Franța.

În fiecare marți, începând din 12 mai, 19 artiști vor împărtăși cu noi cotidianul lor și proiectele pe care le-au gândit în timpul acestei pauze forțate a lumii culturale.

Continuăm această serie de interviuri cu actrița Codrina Pricopoaia, online pe pagina noastră de Facebook, marți, 7 iulie, începând cu ora 16.

Codrina Pricopoaia

După studii de filosofie și teatru la București, Codrina Pricopoaia se instalează la Paris în 2004.

Parcursul său se dezvoltă cu precădere în registrul teatrului contemporan, cu incursiuni reușite în domeniul expresiei cinematografice și performative (instalații, multimedia, performanțe, spectacole hibride, lungi metraje).

Ea participă de mai multe ori la Festivalul de teatru de la Avignon și la Festivalul Național de Teatru de la București, jucând la fel de bine și de pasionant în teatre pariziene sau în spații non-convenționale.

Extrem de atașată de rădăcinile sale românești, Codrina Pricopoaia multiplică proiectele realizate în colaborare cu artiști români sau cu autori români, ori de câte ori are ocazia.

Convinsă că rolul actorului și al regizorului nu trebuie să se limiteze la scenă, Codrina Pricopoaia lucrează și cu diferite tipuri de public în cadrul unor acțiuni sociale și culturale, împreună cu Compania Galante.

Ea a creat în 2018 Compania Azacusca, și continuă astfel și pe cont propriu să dea viață angajamentelor sale artistice și umane.

Background

O întâlnire săptămânală cu titlul "Bien Ensemble - Creatorii români din Franta în timpul si după epidemia de coronavirus", pe paginile noastre Facebook și Instagram, pentru a vedea și asculta artiști, creatori, a afla care sunt speranțele lor, ideile lor pentru viitorul apropiat, dar și gânduri despre felul în care procesul lor de creație sau de interpretare, de muncă artistică cotidiană, a fost nevoit să se armonizeze, să se adapteze cu izolarea impusă.

Înregistrările video pe care le vom prezenta vor fi în limba franceză sau vor fi subtitrate în limba franceză. Editarea este asigurată de videastul Alexander Varlamov.