BERLIN. „When fashion meets culture” cu Monica Boța Moisin

O prelegere în limba engleză cu tema „When fashion meets culture”, va avea loc joi, 19 august, începând cu orele 19:00, având-o ca invitată pe Monica Boța Moisin, avocet cu experiență internațională pe spețe legate de modă și copywright. Discuția va fi moderată de Maria Roș, referent cultural in cadrul ICR Berlin.

Monica Boța Moisin este fondatoarea Cultural Intellectual Property Rights Initiative®️și avocat în domeniul proprietății culturale intelectuale și modă. Este de asemenea, primul avocat român din Berlin și din România care are o astfel de specializare.

Activitatea ei vizează crearea unui cadru favorabil supraviețuirii expresiilor culturale tradiționale și crearea unor punți de legătură între industria modei și cea a meșteșugului tradițional. Autoare a mai multor articole juridice atât în publicațiile românești, cât și în cele internaționale, Monica a introdus in spatial juridic termeni precum”dreptul proprietății culturale intelectuale”și ”designul identității tradiționale”, în mediul academic românesc și internațional, și acreat noi modele de afaceri sustenabile, pentru colaborăriledintre industria modei și comunitățile creative tradiționale.

Un proiect pilot important, ce sprijină acest demers de recunoastere si colaborare dintre artizanii români si creatori internationali de modă este WhyWeCraft™️,proiect câștigător în octombrie 2020 al Competiției Europene de Inovare Socială. Co-fondatorul acestui proiect este chiar Monica Boța Moisin.

https://www.culturalsustainabilityinfashion.info/

În iulie 2021, Monica Boța Moisin a lansat Academia de Sustenabilitate Culturală / Cultural Sustainability Academy, un program de 6 săptămâni, dedicat exclusiv sustenabilității culturale. Este primul program de acest fel din lume.

https://www.culturalintellectualproperty.com/cultural-sustainability-academy

În cadrul evenimentului, vor putea participa un număr de maxim 10 persoane care să dețină o dovadă a vaccinării sau un test negativ prelevat din ultimele 24 de ore. Pentru participarea fizică vă rugăm să ne scrieți la adresa de email: office@rki-berlin.de

Măsurile de siguranță nu permit participarea unui număr mai mare de persoane, prin urmare, evenimentul va fi transmis live, pe paginile Facebook și  Youtube ale RKI.